Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Bir Foliküler Ünite Nasıl Elde Edilir?


Foliküler ünite, donör olarak başın belirli kısımlarından alınan 1-4’lü gruplar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Foliküler ünite, donör olarak başın belirli kısımlarından alınan 1-4’lü gruplar olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde iki farklı saç ekim tekniği bulunmaktadır ve bu nedenle her iki teknikte de foliküler ünite elde edilişi farklı bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Şimdi bir foliküler ünite nasıl elde edilir? daha yakından göz atalım.

Foliküler ünite nasıl elde edilmektedir?

Saç ekim tekniklerinden biri olan ve eskisi kadar rağbet görmeyen FUT tekniğinde foliküler ünite, stereo mikroskobik kesimler ile elde edilmektedir. Son zamanların en çok tercih edilen saç ekim tekniği olan FUE saç ekiminde ise foliküler ünite, özel exraktor aletler kullanılarak meydana getirilmektedir.

Foliküler ünitenin çıkarılmasında öncelikle santimetre başıan düşen saç yoğunluğu önceden hesaplanmaktadır. Elde edilecek olan kök miktarına ait şerit uzunluğu ve genişliğinin uygun durumda olmasının ardından saç kökleri iki kulak arasında kalan bölümden mikromotor yardımı ile çıkarılmaktadır. Bu uygulama FUT saç ekim tekniği bünyesinde yapılmaktadır.

FUE saç ekim tekniğinde ise foliküler ünite elde edilmesi mikro uçlar ile gerçekleştirilmektedir. Saç köklerinin alınacağı alanlar önceden belirlenmekte ve gerekli ölçümlerin yapılması ardından donör alandan saçlar tek tek alınmaktadır.

Foliküler ünite kaliteli bir saç ekimi yapılması adına oldukça önemli bir konumda yer almaktadır. Bu nedenle ünitenin elde edilmesi uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir. Ayrıca uygulama öncesinde gerekli işlemlerin yapılması ve herhangi bir ihmalkarlık olmaması başarılı bir saç ekiminin ortaya çıkmasını sağlamaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
28 Ekim 2013 Pazartesi - 22:22

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa