Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Check Up ile Kanser Önlenebilir Mi?


Herkesin merak ettiği sorulardan biri de check-up ile kanser önlenebilir mi? sorusudur. Bu soru üzerine

Herkesin merak ettiği sorulardan biri de check-up ile kanser önlenebilir mi? sorusudur. Bu soru üzerine uzmanlar tarafından alınan bilgiler, önlenebilir olduğudur. Çünkü check-up işlemi, vücut üzerinde henüz belirtilerini göstermemiş olan sorunların anlaşılmasına olanak sağlamaktadır. Bu nedenle uzmanlar özellikle yılda bir kez check-up yaptırılmasını tavsiye etmektedir. Yapılan rutin check-up işlemi, belirtileri daha ortaya çıkmamış hastalıkların önceden tespit edilmesine olanak sağlamaktadır.

Prostat check-up işleminde hangi testler yapılmaktadır?

Check-up ile kanser nasıl önlenir?

 Vücutta oluşmaya başlayan kanser hücreleri, belirli bir zaman herhangi bir belirti göstermeden çoğalmaya başlamakta ve vücudun ilgili bölgesine yayılmaya devam etmektedir. Ancak check-up yaptırılması ve bu yayılma sürecinin gerçekleşmeden önlenmesine yardımcı olabilmektedir. Sadece tıbbi cihazlar ile anlaşılan kanser başlangıcı için check-up yaptırılması özellikle tavsiye edilmektedir. Hastalıklara erken teşhis konmasında oldukça önemli bir konumda yer alan check-up, vücudun en başından sonuna kadar tarandığı bir uygulamadır. Bu işlem sonucunda vücut üzerinde henüz oluşmaya başlayan hastalıklar erken teşhis edilerek gerekli müdahalelerin yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Bunların yanı sıra check-up tedavi sürecine de oldukça önemli katkılarda bulunan bir işlemdir. Çünkü erken teşhis edilen hastalıkların tedavisi daha kolay ve kısa sürebilmektedir. Ancak ileri seviyeye ulaşan hastalıklar için aynı şeyi söylemek pek de mümkün değildir. Ayrıca belirli bir aşamaya gelmiş ve zamanında anlaşılamamış hastalıklar, maddi açıdan da büyük külfetlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu yüzden her yıl en az bir kez olmak şartıyla herkesin check-up yaptırması önerilmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
02 Ekim 2013 Çarşamba - 00:16

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa