Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Çocukların Diş Hekimi Korkusu Nasıl Yenilir?


Türkiye'de yapılan araştırmaya göre  çocukların \%80-90’ının diş hekiminden korktuğunu göstermekte. Aile

Türkiye'de yapılan araştırmaya göre  çocukların %80-90’ının diş hekiminden korktuğunu göstermekte. Aile arasında aşırı yaramazlık yapan çocukları engellemek adına anne ve babaların çocuklarını diş hekimleri ile tehdit etmesi çocukların diş hekimi koltuğundan korkmasına neden olmakta ve ileriki yaşlarda da bu korkunun fobi olarak hayatlarına yerleşmesine sebep oluyor.

Ailelerin diş hekimleri ile yaşadığı kötü tecrübeleri çocukları da olumsuz etkileyerek, diş hekimlerinden korkmalarını sağlıyor. Pedodonti uzmanları bu sebepten ötürü yaşanılan kötü tecrübelerin çocukların yanında anlatılmaması gerektiğini vurgular. Pedodonti uzmanları, diş tedavilerinin ağrılı işlemler olduğu ile ilgili çocuklara olumsuz bilgiler ve örnekler verilmemesi gerektiğine salık verirler.

Ailelerin çocukları için seçtikleri diş hekimlerinin, çocukların korkularının giderilmesinde önemli rol oynadığına değinen Pedodonti Uzmanları, ebeveynlerin kesinlikle güvenilen ve önceden ziyaret edilmiş bir diş hekimi tercih etmeleri gerektiğini söyler. Uzmanlar, çocukların, onlar için özel hazırlanmış kliniklerde tedavi gördüklerinde diş hekimlerine karşı davranışlarının olumlu yönde etkilendiğini söyleyen uzmanlar, çocukların bu şekilde diş hekimi korkularını da bir nevi yenmiş olduklarını belirtiyor.

İlk diş hekimi muayenesinin, çocuğun ilk dişi çıkmaya başladıktan sonra, genellikle 6 ay – 1 yaş arasında olması önerilir  İlk diş hekimi ziyaretinin bu kadar erken başlamasının en önemli nedeni, bebeklik döneminde dişlerin nasıl temizlenmesi gerektiğini ebeveynlere göstermektir. Bu yaşlardan itibaren çocuğunuzu 6 ayda bir veya diş hekiminizin önereceği aralıklarla kontrole götürmeniz çok önemlidir.  Dişhekiminin bu kontrollerde durumlarda yapacağı basit ve kısa süren koruyucu uygulamalar (fissür örtücüler, fluorid uygulamaları gibi) çocuğunuzun dişlerinde çürüklerin oluşması engeller. Kısa ve basit tedaviler çocuğunuzun diş tedavisine alışmasını sağlayacak, tedaviden ve/veya çevreden duyulanlar doğrultusunda çocukta korku ve kaygı gelişimi engellenecektir .


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
03 Haziran 2014 Salı - 14:29

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa