Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Dijital Mamografi Nedir?


Dijital Mamografi Nedir? Standart mamografiden farklı olmayan dijital mamografi de hemen hemen aynı yöntemle

Dijital mamografi Nedir?

Standart mamografiden farklı olmayan dijital mamografi de hemen hemen aynı yöntemle çekilmektedir. Görüntüler standart mamografide olduğu gibi konvansiyonel şekilde değil, bilinen fotoğraf makinesi ya da kamera gibi dijital ortamlarda elde edilmektedir. Dijital mamografi nedir?, başlıklı bu konumuzda sizlere standart mamografiye oranlar birtakım farklar gözeten dijital mamografinin ne olduğunu açıklamaya çalışacak ve bu konu hakkında bilgi edinmenizi sağlayacağız.

Dijital mamografinin özellikleri nelerdir?

Meme kanseri teşhisinde ve taramasında temel tanı yöntemi olma yolunda ilerleyen dijital mamografi, elektronik algılayıcılar aracılığı ile görüntü elde edilmesini sağlamaktadır. Dijital olarak elde edilen görüntülerin yüksek çözünürlüklerde monitörlerde sergilenebilmesi dijital mamografinin en önemli özelliklerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Diğer yandan meme kanserinin ele gelecek boyuta ulaşması için ortalama 8 ya da 10 yıl gereklidir. Ancak dijital mamografi sayesinde erken tanı mümkündür.  Ayrıca el ile algılanacak seviyeye gelmeden anlaşılan meme kanserinde tedavi olma şansı oldukça yüksektir. Bu nedenle meme kanserinin zamanında teşhis edilmesinde dijital mamografi cihazı istenen sonuçların kısa zaman içerisinde ortaya çıkmasına yardımcı olmaktadır.

Son zamanlarda birçok tıp merkezinde ve hastanede bulunan bu cihaz, kadınların en ciddi sorunlarından biri olan meme kanserinde erken tanı ve tam tedaviye imkan vermektedir. Bilindiği gibi meme kanserinde erken teşhis yapılan tedavinin başarılı sonuçlar vermesi adına büyük bir önem arz etmektedir. Bu açıdan dijital mamografi cihazı son dönemlerde tıp dünyasının en etkili buluşlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dijital mamografi hakkında daha fazla bilgi için bu blog yazımıza göz atabilirsiniz.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
11 Ekim 2013 Cuma - 23:04

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa