Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

EEG Çekimi Öncesi Hazırlık Nasıl Olur?


Yetişkin olan kişilerde EEG çekimi öncesi özel bir hazırlık aşaması gerekmemektedir. Ancak kişinin saçının bir

Yetişkin olan kişilerde EEG çekimi öncesi özel bir hazırlık aşaması gerekmemektedir. Ancak kişinin saçının bir gün önceden yıkanmış ve temiz olması gerekir. Kişinin saçında herhangi bir saç kremi, saç spreyi, jöle ya da köpük gibi saç şekillendirici ürünlerin bulunmaması gerekir.

Bazı durumlarda uykuda EEG çekimi istenir. Bu durumda hastanın uzun süre uyutulmaması ve EEG çekimi sırasında uykuya dalmasının sağlanılması gerekir. Uyku gibi bir zorunluluğun olup olmadığına çekim öncesi nörolog ve teknisyen kişiyi bilgilendirmelidir. Uyku EEG’si çekilecekse rahat uyuyabileceğiniz bir kıyafetinizi yanınıza almanız gerekir.

Küçük olan çocuklarda ya da bebeklerde EEG çekimi zordur. Çünkü onların hareketsiz kalmalarını sağlamak güçtür. Bu nedenle onlarda uyku EEG’si tercih edilir. Bu durumda size verilen randevu saatinde sorun çıkmaması için çocuğunuzun uykusuz kalmasını sağlamanız gerekir. Mesela hastaneye gelirken yolda uykuya dalmasına izin vermemelisiniz. Bu şekilde bebek uykusuz kalacak ve EEG çekim zamanında normal uykuya dalması sağlanarak daha verimli sonuçlar alınabilmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 2 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
22 Ekim 2014 Çarşamba - 12:31

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa