Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

EEG’nin Yan Etkisi Var Mıdır?


EEG’nin yan etkisi yoktur. Yeni doğan bebeklere dahi çekilebilir nitelikte zararsız bir yöntemdir. EEG vücuda

EEG’nin yan etkisi yoktur. Yeni doğan bebeklere dahi çekilebilir nitelikte zararsız bir yöntemdir. EEG vücuda ya da beyne hiçbir şekilde zarar vermez.

EEG’nin amacı beyin hücrelerinden çıkan elektrik akımını değerlendirerek bazı hastalıkların teşhisini koymak, tahmin edilen hastalık üzerine emin olmak ya da tanıda bulunmaktır. EEG’de beynin hangi bölümünün nasıl bir bozukluğa maruz kaldığınız ve söz konusu hastalığı kişiye yarattığı öğrenilir ve takip edilir. EEG sayesinde sorun beynin merkezinden mi yoksa kabuğundan mı kaynaklanıyor rahat bir şekilde net olarak öğrenilebilir. EEG enfeksiyonların, psikozların, tümörlerin, lezyonların, epilepsinin ve daha çok sayıdaki hastalığın teşhisinde başarıyla kullanılan yöntemlerden biridir.

Zararsız ve ağrısız olan EEG rutin olarak kişi uyanıkken yirmi ila yarım saat süreler ile gerçekleştirilmektedir. Bazı durumlarda kişi bir saat kadar uyutulabilmektedir. Bazı durumlarda ise hastanın üç saat uyuması istenir. Daha net sonuçlara varılmak istenilen bazı hastalıklarda ise hasta geve boyunca yani altı ve sekiz saat aralığında uykuda ve uyanıkken izlenir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 8 kez değerlendirilmiş ve ortalama 3 yıldız verilmiş.
22 Ekim 2014 Çarşamba - 12:14

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa