Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Epilepsi Belirtileri Nelerdir?


Kasılma ve titreme problemini beraberinde getiren epilepsi hastalığı çok çeşitli nöbetlerin meydana gelmesine

Kasılma ve titreme problemini beraberinde getiren epilepsi hastalığı çok çeşitli nöbetlerin meydana gelmesine sebep olmaktadır. Ağızdan köpükler akmasına ve hareketsiz kalma ile hastanın düşmesine sebep olan epilepsi hastalığının nöbetleri çeşitlere ayrılmaktadır. Bazı zamanlarda kişinin nöbet geçirdiği çevresi tarafından anlaşılmamaktadır.

Beynin hangi yönde etkilendiğine göre farklılık gösteren epilepsi hastalığının toplamda 40 üzerinde çeşidi mevcuttur. Örnek verecek olursak epilepsi hastalığının bir türünde, hasta birkaç saniye öylece kalarak sabit bir noktaya odaklanmaktadır. Kimsenin fark etmediği dalgın bakışların gerçekleşmesine sebep olan epilepsi hastalığı 4-12 yaş grubu arasında kendini göstermektedir. Bazı kişilerde günde 100 nöbet değerine kadar yükselen epilepsi hastalığı kollarda, bacaklarda gerginleşme ve sertleşme problemini meydana getirmektedir

Ani hareketlerin birbirini takip ettiği bu hastalık türü kişinin kendini yorgun ve afallamış hissetmesine sebep olmaktadır. Parsiyel nöbetler olarak değerlendirilen nöbet türünde ise beyin sadece tek bir lobu etkilemektedir. Bilinç kaybının yaşandığı bu epilepsi türünde hasta ağzında bir şeyler geveleyerek ağzını şapırdatır ve başıboş dolaşır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
22 Ekim 2014 Çarşamba - 12:50

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa