Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Epilepsi Nedir?


Klinik tablo olarak nitelendirilen epilepsi hastalığı anormal olarak değerlendirilen elektrik yayılması sonucu

Klinik tablo olarak nitelendirilen epilepsi hastalığı anormal olarak değerlendirilen elektrik yayılması sonucu meydana gelmektedir. Duygu, bilinç, hareket ve davranış fonksiyonlarında farklılaşmaya sebep olan epilepsi belirli aralıklar aracılığı ile nöbetler geçirmektedir. Özellikle ergenlik ve çocukluk dönemlerinde sıklıkla rastlanan hastalıklar arasında yer alan epilepsi nörolojik hastalık olarak tanımlanmaktadır.

Yaşam kalitesini etkileyen unsurlar arasında öncülüğünü koruyan epilepsi hastalığı uzun zaman zarfı içinde tedavi ve gözlem gerektirmektedir. Doğru tedavi aracılığı ile hastalar kontrol altına alınarak normal yaşantının devamlılığı desteklenir. Bazı zamanlar da ilaç kullanıma alınsa dahi olağan nöbetler kontrol edilememektedir. Dirençli epilepsi adayları, ilaç tedavisinin sahip olduğu yan etkiler sebebi ile tolere edilememektedir. Epilepsi hastalığı klinik aracılığı ile tanısı konmaktadır. Olağan bir atağın epilepsi olup olmadığına kanıt getirmek için hasta yakınları, tüm gözlemleri hekime aktarması gerekmektedir.

Tanı konmasının ardından nöbet türü değerlendirilerek ilaç uygulaması tedaviye alınmaktadır. Epilepsi hastalığının temeli olarak adlandırılan elektroansefalografi EEG’nin oluşmasına sebep olmaktadır. EEG birimi olağan sinir hücresinin elektriksel dalgalanmaların kayıt edilmesine olanak tanımaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
22 Ekim 2014 Çarşamba - 12:47

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa