Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kahverengi Cilt Lekesi Nedir?


Kahverengi cilt lekesinin çeşitlerinden biri olan melazma, halk arasında doğum lekesi ve güneş lekesi olarak bilinmektedir...

Kahverengi cilt lekesi çok sık görülen hastalıklar arasında yer almaktadır. Bu lekeleri farklı şekillerde sınıflandırmak mümkün olmaktadır. En çok rastlanılan çeşidinden başlamak gerekirse melazma, kahverengi cilt lekeleri arasında en çok karşılaşılan çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Şimdi kahverengi cilt lekesi nedir? başlıklı yazımızda bu lekelerin nelerden dolayı meydana geldiğine daha yakından bakalım.

Kahverengi cilt lekesinin meydana gelme nedenleri nelerdir?

Kahverengi cilt lekesinin çeşitlerinden biri olan melazma, halk arasında doğum lekesi ve güneş lekesi olarak bilinmektedir. 20’li yaşlardan sonra kendisini gösteren bu lekeler, uzun süre güneşlenen kişilerde sıklıkla görülmektedir. Genelde yanaklarda, dudakların üzerinde ve alınlarda ortaya çıkan kahverengi cilt lekesi, yaz aylarında çoğaldığı gibi kış aylarında tam aksine hafiflemektedir. Açık tenli kişilerde kış aylarında tama yakın bir şekilde geçtiği görülebilmektedir. Koyu tenli kişilerde ise yaz – kış devam ettiğini görmek mümkün olmaktadır.

Diğer yandan melazma kahverengi cilt lekesinin ortaya çıkma nedenleri arasında doğum kontrol hapları, tiroid hastalığı ve aşırı güneşlenme gibi etkenler yer almaktadır. Ancak belirtilen öykülere sahip olmayan kişilerde de kahverengi cilt lekelerinin meydana geldiği görülmektedir. Çünkü başta aşırı güneşlenme ve bazı parfümler kahverengi cilt lekelerini tetikleyebilmektedir.

Kahverengi cilt lekelerinin tedavi aşamasında ise ilk olarak yapılması gereken güneşten korunmak olmaktadır. Özellikle hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin yaz - kış güneşten korunmak için cilt yapılarına uygun bir koruyucu kullanmaları tavsiye edilmektedir. Bunun yanında güneş lekelerini açıcı kremler de tedavi sürecine olumlu etki eden faktörler arasında yer almaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
24 Ekim 2013 Perşembe - 21:46

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa