Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kalbe PET CT Nasıl Yapılır?


PET CT görüntüleme teknolojisi özellikle kanser hastalıklarıyla mücadelede karşımıza çıkmaktadır.

Kalbe PET CT nasıl yapılır?

PET CT görüntüleme teknolojisi özellikle kanser hastalıklarıyla mücadelede karşımıza çıkmaktadır. Ancak PET CT gibi önemli bir teknolojik gelişme günümüzde sadece kanser hastalıklarının mücadelesinde değil nöroloji, kardiyoloji gibi alanlarda da kullanılmaktadır. Bu noktada akla hemen, kalbe PET CT nasıl kullanılır? sorusu gelmektedir.

Kalpte PET CT yapılışı

PET CT görüntüleme teknolojisinin etkin olarak kullanıldığı alan olan kanserle mücadelenin yanı sıra bu teknoloji nörolojik ve kardiyolojik alanlarda da kullanılmaktadır. Kardiyolojik alanlarda kullanımı özellikle kalp krizi geçirmiş hastalarda, kalp kası dokusu üzerinde canlı hücrelerin varlığının tespitinde kullanılmaktadır.

Her kalp krizi geçiren kişinin kalp hücrelerinin belirli bir kısmı ölmemektedir. Kalp krizi sırasında kalp kaslarının belirli bir kısmına kan ve dolayısıyla oksijen gitmemesi sonucu kalbin o bölgesindeki hücreler çalışmalarını minimize etmektedir. Dolayısıyla buradaki dokular tamamen ölmemektedir.

Kalbin bu bölgesindeki canlı dokunun varlığının anlaşılmasında ise tek yöntem PET CT görüntüleme yöntemidir. Bu görüntüleme yöntemi sayesinde o bölgede metabolizma varlığı tespit edilebilirse dokunun hala canlı olduğuna kanaat getirilmektedir. Metabolizma tespit edilen bölgeye kan gidişi olmuyorsa derhal kan damarlarının by-pass ameliyatı ile açılması sağlanmaktadır. PET CT yöntemi ile metabolizma varlığı tespit edilen bölgenin tekrar kanlandırılmasıyla bu bölgenin genel olarak eski haline döndüğü gözlenmektedir.

Eğer PET CT sonucu görüntülenen bölgede metabolizma hareketlerine rastlanmazsa o bölgede canlılık faaliyetinin olmadığına karar verilmektedir. Burada PET CT sayesinde hastaya gereksiz by-pass yapılmasının önüne geçilmiş olunmaktadır.

 

Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 3 kez değerlendirilmiş ve ortalama 3 yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 13:52

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa