Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kalp Damar Hastalıklarında Şikayetler


Kalp Damar Hastalıklarında Şikayetler   Kalp damar hastalıkları sırasında hastaların karşılaştığı birtakım

Kalp Damar Hastalıklarında Şikayetler

 

Kalp damar hastalıkları sırasında hastaların karşılaştığı birtakım şikayetler bulunmaktadır. Bu şikayetler ile kendisini gösteren kalp damar hastalığı, erken müdahale edilerek istenmeyen sorunların ortadan kalkmasını sağlayabilmektedir. Bunun yanında kalp damar hastalıklarında şikayetler, aynı anda görülebildiği gibi şikayetlerden sadece birinin de görülmesi mümkündür. Bu nedenle ortaya çıkan her belirtiye karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Kalp damar hastalıklarında görülen şikayetler nelerdir?

Kalp damar hastalıkları nedeniyle ortaya çıkan şikayetler arasında;

-          Göğüs ağrısı

-          Nefes darlığı

-          Çarpıntı

-          Ritm düzensizliği

-          Bayılma

-          Ayaklarda şişme

-          ve bacak ağrısı

yer almaktadır.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz şikayetlerden herhangi biri görüldüğünde yapılması gereken doktor kontrolüne girilmesi ve gerekli tetkiklerin gerçekleştirilmesidir. Ayrıca şunu söylemek mümkündür ki, birçok kişi bu tür sorunlar yaşamasına rağmen ortaya çıkan belirtileri önemsiz görmekte ve bu nedenle belirtinin neden kaynakladığını araştırmamaktadır. Ancak ortaya çıkan bu şikayetler, bazen ölümcül olabilmekte ve kişilerde istenmedik sonuçların meydana gelmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle uzmanların yukarıda belirtmiş olduğumuz şikayetlerle karşı karşıya kalan kişilere önerileri kesinlikle en kısa zamanda doktora görünmeleri olmaktadır.

 

Maddeler halinde sizlere sunduğumuz kalp damar şikayetleri arasında özellikle göğüs ağrısı en dikkat edilmesi gerekeni olarak görülmektedir. Göğüs ağrısı yaşayan ve bu ağrının devam ettiğini gören kişilerin bir an önce doktor kontrolünden geçmeleri kesinlikle tavsiye edilmektedir.

 

Siz de bu belirtilerden biri ile karşılaştığınız anda alanında uzman bir doktora görünmeyi ihmal etmeyin ve daha sonrasında istenmeyen olumsuz sonuçlar içerisinde kalmayın.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
25 Ekim 2013 Cuma - 16:40

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa