Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kalp Damar Hastalıklarında Tanı Nasıl Konulur?


Kalp damar hastalıklarında erken tanı konması olumsuz sonuçların ortaya çıkmasını engelleme ve tedavi sürecinin daha başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak için oldukça önemli bir konumda yer almaktadır.

Kalp Damar Hastalıklarında Tanı Nasıl Konulur?

Kalp damar hastalıkları birtakım belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. Bu belirtiler hastalık üzerinde gerekli teşhisin gerçekleştirilmesi konusunda oldukça önemli konumda yer almaktadır. Ortaya çıkan belirtilerin hiçbir zaman hafife alınmaması ve gecikmeden bir hekime danışılması göz ardı edilmemesi gerekenlerden biridir. Kalp damar hastalıklarında tanı nasıl konulur?, başlıklı yazımızda tanı koyma işlemlerine biraz daha yakından bakalım ve hastalığı işaret eden belirtilerin neler olabileceğini beraber inceleyelim.

Kalp damar hastalıklarında nasıl tanı konur?

Kalp damar hastalıklarında tanı konulması aşamasında öncelikle dikkat edilmesi gereken hasta ve hasta yakınlarının neler söylediğidir. Hasta tarafından dile getirilen belirtiler, kalp damar hastalığının hangi aşamada olup olmadığının anlaşılmasına yardımcı olabilmektedir.

Diğer yandan eğer varsa ağrının şiddeti, hangi zaman aralıklarında geldiği ve nerede olduğu da yine teşhisin doğru bir şekilde konulmasında önemli bir konumda yer almaktadır. Bunların yanı sıra tanı konmasında nefes darlığı, çarpıntı, kalpte ritm düzenliği, bayılma, ayaklarda şişme ve bacak ağrısı yine kalp damar hastalıkları üzerinde tanı konmasına yardımcı olmaktadır.

Bu tür belirtiler ile karşılaşan kişilerin bir an önce gerekli testleri yaptırması ve bir doktor kontrolüne girmesi gerekmektedir. Aksi taktirde ani krizlerle karşı karşıya kalmak ve kriz sonucunda istenmeyen durumların ortaya çıkmasını önlemek mümkün olmayabilir.

Kalp damar hastalıklarında erken tanı konması olumsuz sonuçların ortaya çıkmasını engelleme ve tedavi sürecinin daha başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak için oldukça önemli bir konumda yer almaktadır. Bu nedenle yukarıda bahsetmiş olduğumuz belirtilerden herhangi biri ile karşılaştığınızda doktora başvurmayı ihmal etmeyiniz.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
25 Ekim 2013 Cuma - 16:42

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa