Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kalp Damar Hastalıklarında Tedavi


Kalp damar hastalıklarında tedavi yöntemleri, hastalığın çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Koroner kalp damar hastalığı için 3 farklı tedavi yönteminin olduğunu söylemek mümkündür...

Kalp Damar Hastalıklarında Tedavi

Kalp damar hastalıklarında tedavi yöntemleri, hastalığın çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Koroner kalp damar hastalığı için 3 farklı tedavi yönteminin olduğunu söylemek mümkündür. Bu tedavi yöntemleri ise ilaç tedavisi, stent uygulamaları ve bypass cerrahisi olarak karşımıza çıkmaktadır.  Bu nedenle tedavi yöntemine başlamadan önce ilk olarak kalp damar hastalığının hangi türünün ortaya çıktığı saptanmakta ve bunun ardından tedavi yöntemleri uygulamaya alınmaktadır.

Kalp damar hastalıklarında tedavi yöntemleri nelerdir?

Hastalığın türüne göre değişim gösteren kalp damar hastalıklarında tedavi yöntemleri, genelde ilaç tedavisi, cerrahi ve stent uygulamaları olarak karşımıza çıkmaktadır. Koroner kalp hastalığı için 3 farklı yöntem kullanılmaktadır. Bunlardan biri ilaç tedavisi, ikincisi koroner anjiyoplasti ve stent uygulaması, diğeri ise bypass cerrahisi olmaktadır. Kalp kapağı hastalığında ise karşımıza çıkan tedavi yöntemi koroner bypass ameliyatıdır. Bunun yanında aort anevrizması için uygulanan tedavi de endovasküler yöntem ile anevrizma onarımı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Görüldüğü gibi tedavi yöntemleri öncelikle kalp hastalığının türüne göre değişim göstermektedir. Bu yüzden ilk olarak yapılması gereken öncelikle hastalığının hangi kalp damarı hastalığı çeşidi olduğunun belirlenmesi ve ardından tedavi yöntemine geçilmesi olmaktadır. Diğer yandan kalp damar hastalıklarında tedavi yöntemleri için genel olarak cerrahi uygulamaların kullanıldığını söylemek mümkündür. Birçok kalp problemi son zamanlarda cerrahi yöntemler dahilinde tedavi edilmektedir. Ancak bu yöntemin en son çare olarak görüldüğünü söylemekte mümkündür.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
11 Ekim 2013 Cuma - 16:44

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa