Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kalp Kapak Hastalıklarının Nedenleri Nelerdir?


Kapak hastalığına neler neden olur? İnsanın en önemli organı kalbidir. Kalp bir takım etkileşimler ve temel

Kapak hastalığına neler neden olur?

İnsanın en önemli organı kalbidir. Kalp bir takım etkileşimler ve temel işlevler ile çalışmaktadır. Kendine ait elemanları sayesinde görevini yerine getirmektedir. Kendine ait elemanların en önemlisi kapaklardır. Kapaklarda meydana gelen bir bozukluk ya da rahatsızlık kalbin işlevinde büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle kalp sağlığı insan hayatı için büyük bir önem taşımaktadır. Kapak hastalığına neler neden olur? Nasıl bir hastalıktır gibi soruların akla gelmesi makuldür.

Kalp kapak hastalıklarının nedenleri

Kalp kapakçıkları tek yönlü açılan ve kanın kalpte doğru bir şekilde ilerlemesini sağlayan dokulardır. Kapaklarda meydana gelen hastalıkların nedenleri noktasında birden çok etkeni saymak mümkündür. Ülkemiz coğrafyasında belirtilen en önemli neden 5-15 yaşlarında vuku bulan boğaz enfeksiyonlarıdır. Beta hemolitik streptokok adında bir mikroorganizma belirtilen yaş aralığındaki çocukların boğazlarına yerleşerek üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olurlar. Şayet bu hastalık tedavi edilmez ise bakteri kalbe doğru ilerler ve kalp kapakçığına yerleşerek kalp kapak hastalığına neden olmaktadır. Ayrıca geçirilen bir kalp krizi kalp kapakçıklarında bir hastalığın meydana gelmesine sebebiyet verebilmektedir. Kalp krizinde meydana gelen tıkanıklık kalp kapakçıklarının hasara uğramasına neden olmakta ve kalp kapak hastalıklarına sebebiyet vermektedir. Bunların yanında kullanılan bir takım ilaçlar ve özellikle de antibiyotikler kalp kapak hastalığında etken olabilmektedir.

Her şeyden önce teşhis noktasında dikkatli olunup, titiz bir tedavi süreci ile hastanın eski sağlığına kavuşma olasılığı oldukça yüksektir.

 


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 00:18

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa