Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kalp Krizinde Prognoz


Kalp Krizinde Prognoz Günümüzde kalp krizi oldukça ilginç yaş gruplarında görülmektedir. Kalp krizi

Kalp Krizinde Prognoz

Günümüzde kalp krizi oldukça ilginç yaş gruplarında görülmektedir. Kalp krizi geçirenlerin sadece yaş grupları değil meslekleri de ilgi çekmektedir. Son yıllarda profesyonel olarak spor yapan kişilerde kalp krizi görülmesi, bu hastalığı daha ilgi çekici bir hale getirmektedir. Bu durumda kalp krizi geçiren kişilerin yaşama tahminleri kalp krizinde prognoz başlığı altında ayrı bir inceleme alanı oluşturmaktadır.

Kalp krizi geçirenlerde yaşam tahmini

Modern zamanlarda kalp krizi, insan hayatını çok fazla tehdit edici bir hastalık olarak yerini almaktadır. Durum böyle olunca kalp krizi de hakkında araştırmalara konu olan bir konu başlığı haline gelmektedir. Yapılan araştırmaların en önemlisi kalp krizi geçiren kişilerin hayata dönme olasılığının araştırılması olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kalp krizi geçiren kişinin yaşama tahmini, krizde hasar gören kalp dokusunun büyüklüğünün ve yerinin incelenmesi sonucunda yapılabilmektedir.  Kalp kaslarında meydana gelen hasarlar geçici de olsa düzeltilebilmektedir. Ancak kalp kaslarının kasılmasını düzenleyen ve kalp üzerinde bulunan sinir dokuda meydana gelen tahribatların tedavisi pek mümkün olmamaktadır. Bu tür vakaların tamamına yakını ölümle sonuçlanmaktadır.

Kalp krizi geçirmiş her üç kişiden biri hayatını kaybetmektedir. Kalp krizi geçiren kişi eğer krizden iki saat sonra hala yaşıyorsa genellikle ileriki süreçte sağlığına kavuşabilmektedir. Ancak kalp krizi geçiren bir kişi kendisine azami ölçülerde dikkat etmesi gerekmektedir. Çünkü tekrarlayan krizlerde ölüm ihtimali daha yüksektir. Ancak ilk krizden sonra komplikasyon görülmeyen kişiler tamamen sağlıklarına kavuşabilmektedir. Krizi tehdidi tamamen ortadan kalkmasa da bu tür hastalar zaman içinde normal hayatlarına geri dönebilmektedirler.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
30 Ekim 2013 Çarşamba - 23:26

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa