Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kalp Krizinde Risk Faktörleri Nelerdir?


Kalp Krizinde Risk Faktörleri Nelerdir? Kalp krizi çağımızın en popüler hastalıklarından biri olarak

Kalp Krizinde Risk Faktörleri Nelerdir?

Kalp krizi çağımızın en popüler hastalıklarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kalp krizine karşı önceden tedbir almak da çok mümkün olmamaktadır. Ancak kalp krizinde risk faktörleri nelerdir bilinirse bu hastalığa karşı bazı tedbirler alınabilmektedir.

Kalp krizinin risk faktörleri

Öncelikle bilinmelidir ki kalp krizi daima yüksek tempoda bir yaşam süren, aşırı kilolu ve bu hastalığı genlerinde taşıyan kişilerde oldukça yüksek oranlarda görülmektedir. Kalp krizlerinin çoğu koroner arterlerde yani kalp kasına kan taşıyan damarlarda pıhtı oluşması nedeniyle damarın tıkanması sonucu ortaya çıkmaktadır.

Kalp krizinin risk faktörleri iki grupta incelenmektedir. Bunlardan birincisi değiştirilemeyen risk faktörleri, diğeri ise değiştirilebilir risk faktörleri olarak tanımlanmaktadır. Değiştirilemeyen risk faktörlerinden olan genetik yatkınlık, kişinin genlerinde bu hastalığı tetikleyebilecek genlerinin olup olmadığını incelemektedir.  Eğer kontrolü yapılan kişinin aile bireylerinde kalp krizi örnekleri varsa, bu kişiler özellikle dikkatli davranmaları gerekmektedir. Kroner arter hastalıkları cinsiyete bağlı olarak değişmekte ve erkeklerde genellikle daha sık görülmektedir. Kalp krizine bir etkenin de ileri yaşın getirdiği kalp ve damarlarda meydana gelen tahribat olduğu belirtilmektedir. Şeker hastalığı ve stresli bir kişilik yapısına sahip olunması da kişinin kalp krizi riskini artıran diğer faktörlerdir.

Yukarıda belirtilen faktörlerin dışında sigara, hipertansiyon, obezite ve hareketsiz yaşam tarzı kalp krizine neden olabilecek değiştirilebilir faktörler arasında yer almaktadır. Özellikle sigara ve hipertansiyon direkt olarak kan damarlarında tahribata neden olan etkenler arasında yer almaktadır. Obezite ve hareketsiz yaşam tarzı da birbirine bağlı faktörlerdendir. Spor yapan kişilerin fazla kilolarından kurtulması stabil bir yaşam tarzına sahip olanlara göre daha kolay olmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
30 Ekim 2013 Çarşamba - 23:31

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa