Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kalp Krizinden Korunma


Kalp Krizinden Korunma Kalp krizi birçok nedenden dolayı insanların yaşamlarını tehlike altına sokmaktadır.

Kalp Krizinden Korunma

Kalp krizi birçok nedenden dolayı insanların yaşamlarını tehlike altına sokmaktadır. Bu hastalığa sebep olan faktörleri bilmek kalp krizinden korunma şeklini belirlemede, risk altındaki kişilere yol göstermektedir. Bu nedenle herkesin kalp krizine kaşı alınacak önlemleri iyi bilmesi gerekmektedir.

Kalp krizinden nasıl korunmalı?

Kalp krizine sebep olan faktörler iki grupta toplanmaktadır. Bunlardan yaş cinsiyet gibi değiştirilemeyecek risk faktörlerinden korunmak pek mümkün olmamaktadır. Ancak değiştirilebilir kalp krizi faktörlerinden korunabilmek için kişinin bu risk faktörlerinin farkında olması ve onlardan sakınması gerekmektedir.

Günümüzde değiştirilebilir risk faktörleri arasında en önemlisi sigara kullanımı olarak belirtilmektedir. Sigara, başta kanser olmak üzere insan hayatını olumsuz şekilde etkileyen bir hastalık riski olarak gösterilmektedir. Sigaranın yanı sıra alkol tüketimi de kalp krizini tetikleyen önemli bir faktördür. Özellikle genetik olarak kalp krizi riski altında bulunan kişilerin kesinlikle alkol tüketmemeleri gerekmektedir.

Uzmanlar, şişmanlık ve buna bağlı olarak vücutlarında aşırı yağlanma bulunan kişilerin, normal kilolu ve spor, egzersiz gibi faktörleri hayatında bulunduran kişilere oranla, kalp krizi geçirme risklerinin daha yüksek olduğunu belirtmektedir.

Hipertansiyon, diyabet, gut hastalığı gibi hastalıklar tam olarak değiştirilebilir kalp krizi risklerinden sayılmasa da, bu hastalıklarla mücadele edilmesi ve mümkünse en yakın zamanda tedavi edilmesi gerekmektedir. Bu hastalıkların tam olarak tedavisi mümkün olmasa da en azından ilaç tedavisiyle kalp krizini tetikleme olasılıklarının azaltılması gerekmektedir.

Kalp krizinden korunmak amacıyla içme suyunun gerekli sertlikte olması önerilmektedir. Hiperkalseminin(kandaki kalsiyumun yüksek oranda olması) ilaçla kontrol altında tutulması gerekmektedir. Ayrıca doğum kontrol haplarının uzun süreli kullanımı, kalp krizi riskini artıran bir faktör olarak gösterilmektedir. Diğer doğum kontrol yöntemlerinin kullanılması kadın sağlığı açısından daha uygun görülmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
30 Ekim 2013 Çarşamba - 23:40

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa