Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kanser Vakalarında PET CT Nasıl Kullanılır?


Kanser Vakalarında PET CT Nasıl Kullanılır? Kanser vakalarında yapılan araştırmalar sonucu erken teşhisin

Kanser Vakalarında PET CT Nasıl Kullanılır?

Kanser vakalarında yapılan araştırmalar sonucu erken teşhisin oldukça önemli olduğu görülmüştür. Bu nedenle kanser tedavisinde en önemli noktayı hastalığın erken teşhisi oluşturmaktadır. Erken teşhis işlemi ise kanser vakalarında oldukça zordur. Ancak PET CT görüntüleme yöntemi sayesinde kanserli tümör hücreleri daha hastalığın başlangıç aşamalarında dahi görüntülenmektedir. Erken teşhis kanser vakalarında PET CT nasıl kullanılır? sorusunun en önemli cevaplarından biri konumundadır.

Kanserde PET CT kullanımı

PET CT görüntüleme teknolojisi kanser hastalığında en çok erken teşhis aşamasında yararlı olmaktadır. Bu görüntüleme teknolojisi sayesinde kanserli hücre veya dokular daha gelişimlerinin başında bile olsalar net bir şekilde gözlenebilmektedir.

PET CT belirli bir dokunun anatomik olarak incelenmesinde ve metabolizma faaliyetlerinin incelenmesinde ve takip edilmesinde de çok rahat bir şekilde kullanılmaktadır. Doku metabolizması tespiti yapıldıktan sonra bunun kanserli bir doku olup olmadığı, bu görüntüleme teknoloji sayesinde anlaşılmaktadır. Dokunun kontrolsüz büyüdüğü ve kanser dokusu olduğu anlaşıldığında derhal müdahale edilmektedir. Yapılan müdahalenin ardından doku yine PET CT ile görüntülenmeye ve takip edilmeye devam edilmektedir. Ardından gelişen süreçte yapılan tedaviler sonrası kanserli doku veya hücrelerin gelişimi durdu mu veya gelişiminde gerileme var mı bu teknoloji sayesinde anlaşılmaktadır.

Eğer kanserli doku veya hücreler tedavi sonucu yok edilirse takibi bırakılmamaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 13:54

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa