Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapi Damar İçine Nasıl Uygulanır?


Kemoterapi tedavisi farklı yollarla gerçekleştirilen bir kanser tedavisi olmaktadır...

Kemoterapi tedavisi farklı yollarla gerçekleştirilen bir kanser tedavisi olmaktadır. Tedavinin gerçekleştirilmesinde kullanılan yöntemlerden biri de damar yoludur. Kullanılan ilaçlar damar yolu ile hastaya verilmekte ve tedavi süreci bu şekilde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca ilaçların damar yoluyla verilmesi kemoterapi tedavisinin en etkili yollarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Çünkü ilaçlar bu şekilde vücut üzerinde daha hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Peki, kemoterapi damar içine nasıl uygulanır? şimdi daha yakından bakalım.

Kemoterapi  damar içine nasıl uygulanmaktadır?

Damardan yapılan ilaç verilişlerinde genelde serum setinden yararlanılmaktadır. Serum içerisine karıştırılarak hastalara verilen ilaçlar, bazen hastanede uzun süre yatılmasını gerektirebilmektedir. Ayrıca ilaçların verilmesi sırasında yan etkilerin ortadan kaldırılması için hastaya yüksek oranda sıvı verilmektedir. Verilen sıvı miktarı hastadan hastaya farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle kemoterapi gören bir hastanın kendi tedavi sürecini aynı tedaviyi gören kişilerle karşılaştırması yanlış bir bakış açısı olmaktadır.

Diğer yandan uzun süreli tedavilerde damar yolu bulma konusunda birtakım sıkıntılar çekilebilmektedir. Arıca bazı ilaçlar damar içine uygulanırken kol damarlarının uzun süre kullanılması birtakım sıkıntıların ortaya çıkması mümkün olabilmektedir. Ortaya çıkan bu durumda ise katater ya da port denilen cihaz kullanılmaktadır. Bu cihaz, verilen ilacın doğrudan kalbe yakın durumdaki ana damara ulaşmasını sağlamaktadır.

Kemoterapi tedavisinde ilaçların damardan verilmesine hastanın doktoru karar vermektedir. Gerek gördüğünde ilacın verilme şekli tamamen doktora ait olmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 1 kez değerlendirilmiş ve ortalama 1 yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 11:45

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa