Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapi Gören Hastalar Nasıl Beslenmeli?


Kemoterapi tedavisi gören hastalar, genelde tedavi sürecinde iştahsızlık yaşamakta ve bu nedenle gerekli besin

Kemoterapi tedavisi gören hastalar, genelde tedavi sürecinde iştahsızlık yaşamakta ve bu nedenle gerekli besin gıdalarını alamamaktadır. Ancak hastalığın istenen bir şekilde ilerlemesi ve hastanın daha dayanıklı bir bağışıklık sistemine sahip olabilmesi için beslenmesine dikkat etmesi gerekmektedir. Ayrıca uzmanlar, kemoterapi gören hastaların beslenme düzeylerinin belirli bir seviyenin altına inmemesini tavsiye etmektedir. Peki, kemoterapi gören hastalar nasıl beslenmeli? buna daha yakından bakalım.

Kemoterapi tedavisinde hastalar nasıl beslenmelidir?

Kemoterapi sürecinde hastaların dikkat etmeleri gereken hususlardan biri de beslenme olmaktadır. Süreç anında yeterli ve gerekli besin gıdalarını alamayan hastalar, bağışıklık sisteminin güçsüz düşmesine neden olmaktadır. Bu yüzden hasta kemoterapi tedavisine karşı dayanıklı olabilmesi için her türlü besin gıdasını alması gerekmektedir. Uzmanlar özellikle hastaların proteinli besinler alınması konusunda tavsiyelerde bulunmaktadır. Proteinli besinler içinse et, tavuk, balık, süt ve yumurta gibi örnekleri vermek mümkündür.

Diğer yandan kemoterapi gören hastaların beslenmelerinde farklı gıdaların olması gerekmektedir. Yani hastanın farklı besin gıdalarından alarak vücudunu gerekli vitamin ve minerallerden eksik bırakmaması gerekmektedir. Tedavi sürecinde dengeli beslenme hastalığın yan etkilerine karşı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine olanak sağlamaktadır. Bu nedenle hastanın tedavide daha dayanıklı olması ve sürece olumlu etkiler katması için beslenmesine her zaman için dikkat etmesi tavsiye edilmektedir. Aynı şekilde kemoterapinin tedavi sürecinde dengeli beslenme uzmanlar tarafından tavsiye edilenler arasında yer almaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 11:51

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa