Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapinin Yan Etkileri Ne Kadar Sürer?


Kemoterapi tedavisinde meydana gelen yan etkiler iki farklı sınıfa ayrılmaktadır. Bunlardan biri  erken diğer

Kemoterapi tedavisinde meydana gelen yan etkiler iki farklı sınıfa ayrılmaktadır. Bunlardan biri  erken diğer ise geç yan etkiler olmaktadır. Erken yan etkiler, genellikle tedavi sürecinde meydana gelmektedir. Ancak tedavinin tamamlanmasının ardından bu yan etkiler tamamen ortadan kalkmaktadır. Tabi bazılarının yok olması için uzun bir sürecin gerektiğini söylemekte mümkündür. Geç yan etkiler ise tedavi sürecinde değil de ilerleyen zamanlarda görülen yan etkiler olarak karşımıza çıkmaktadır. Kemoterapinin yan etkileri ne kadar sürer? başlıklı yazımızda şimdi erken ve geç yan etkilerin ne kadar süre etkilerini koruduklarına bakalım.

Kemoterapinin yan etkiler ne kadar süre devam eder?

Kemoterapide iki farklı yan etki bulunmaktadır. Erken ve geç olmak üzere ikiye ayrılan yan etkilerin hasta üzerindeki etki süreleri kişiye göre değişiklik gösterebilmektedir. Tedavi alındığı sırada ortaya çıkan erken yan etkiler, tedavinin sona ermesinin ardından büyük oranda kaybolmaktadır. Bazı etkiler varlıklarını uzun süre sürdürseler de genelde erken yan etkiler tedavinin bitiminde yok olan etkiler olarak belirtilmektedir.

Geç yan etkiler ise tedavinin bitmesinin ardından ortaya çıkabilen etkiler olarak görülmektedir. Adından da anlaşılacağı gibi tedavi sürecinden uzun bir süre sonra ortaya çıkmaları muhtemeldir. Ayrıca geç yan etkiler tedavi sürecinde hastayı rahatsız etmeyen etkiler olarak ifade edilmektedir.

Gerekli önlemlerin alınması geç yan etkilerin ortaya çıkmasını engelleyebilmektedir. Bu nedenle yan etkiler ortaya çıkmadan önce hastanın doktoru ile görüşerek neler yapabileceğini öğrenmesi gerekmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 2 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 13:00

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa