Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Konvansiyonel Protezlere Karşı Diş İmplantları


İmplantlar, doğal his ve örünüm için bir eksik dişi ikame etmek üzere kullanılabilir.

İmplantlar, doğal his ve örünüm için bir eksik dişi ikame etmek üzere kullanılabilir. Bunun yanı sıra, iki veya daha fazla implant birden fazla dişin ikamesi için sabit destek işlevi görebilir.

Diş implantlarını seçen birçok hasta, sabit köprüleri veya çıkarılabilir protezleri olanlara göre çok daha rahat ve güvenli bir yaşam sürdüklerini belirtmektedir. Protezler hastaları çoğunlukla olduklarından daha yaşlı hissettirir ve gösterirler; kaydıklarında ve tıkırdadıklarında sosyal ortamlarda utandırırlar ve günlük rahat yemek yeme zevkini kısıtlarlar.

Hastalar, diş implantları sayesinde elde ettikleri faydaları sayarken implantların, oturmayan protezlerin yarattığı günlük sıkıntı ve rahatsızlığı ortadan kaldırdığını söylemektedir. İmplantlar aynı zamanda kullanıcılarının protez kullananların karşı karşıya kaldığı kısıtlamaları yaşamadan sağlıklı ve zengin beslenmesine olanak vermektedir. İnsanlar, yenilenmiş bir özgüven hissi ile aile ve arkadaşlarla paylaşılan aktif bir yaşam tarzının heyecanını ve iş arkadaşları ile düzgün ve rahat konuşma şansını yeniden keşfederler. Tüm bu nedenlerden dolayı, diş implantı uygulanan insanlar sıklıkla daha iyi hissettiklerini, daha iyi göründüklerini, daha iyi yaşadıklarını ifade etmektedir.

Diş İmplantları Bir Ekip Çalışmasının Ürünüdür.

Diş implantları modern bilim ve teknolojinin, birçok disiplini kapsayan takım yaklaşımı dahil en üstün niteliklerini birleştirir. Başarılı bir implant tüm tarafların - hastanın, implant için kronu yapan restoratif diş hekiminin ve implantı cerrahi yolla yerleştiren ağız ve çene cerrahları dikkatli bir tedavi planı takip etmesini gerektirir. İmplant takımının tüm üyeleri, herkesin hastanın beklentilerinin yerine getirilmesi için ne yapılması gerektiğini net olarak anlaması için birbiri ile yakın teması sürdürürler.

Diş implantı karar verilir verilmez takım oluşturulur. Kapsamlı muayeneyi, röntgenleri, hasta ve implant takımının üyeleri ile konsültasyonu takiben ağız  ve çene cerrahı postu veya implantı cerrahi yolla hastanın çenesine yerleştirir. İmplantlar çenede stabilize olduktan sonra restoratif diş hekimi bir üst ve alt çenenin bir kalıbını hazırlar. Kalıp protezlerin veya kronların oluşturulacağı modeli yapmak için kullanılır.

İmplant ve kron yerleştirildikten sonra uzun bir süre boyunca devam eder. Ağız ve çene cerrahı ile restoratif diş hekimi ile takip muayeneleri kritiktir ve tedavinin seyri dikkatli bir şekilde planlanır. Hem ağız ve çene cerrahı hem de restoratif diş hekimi en yüksek düzeyde tedavi sonrası bakımı uygulamak için birlikte çalışmaya devam eder.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
06 Kasım 2014 Perşembe - 12:27

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa