Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Lazer Epilasyon Sonrası Tekrar Kıl Çıkar Mı?


Vücutta birtakım hormonal bozuklukların meydana gelmesi ayva tüylerinin hormonlara cevap vermesine neden olmakta ve tekrar terminal kıl yapısı denilen şekillere ulaşmasını sağlamaktadır.

Lazer epilasyon uygulamalarında en çok merak edilen sorunlardan biri lazer epilasyon sonrası tekrar kıl çıkar mı? sorusu olmaktadır. Bu konuda uzmanlar tarafından verilen bilgiler ise etkin bir başarı sağlandığında uygulama yapılan bölgede tekrar kıl çıkmadığı olmaktadır.

Lazer epilasyon sonrası hangi bölgelerde tekrar kıl çıkmaktadır?

Cilt üzerinde yapılan lazer epilasyon uygulamaları sonrasında genelde yüzde 80 – 85 oranında başarı sağlanmaktadır. 5 ya da 8 seans aralıklarında pek çok bölgede yok edilen kıl ya da tüyler, yüz bölgesinde aynı sonuçları vermeyebilmektedir. Yüz bölgesinde ortaya çıkan tüyler, genelde ayva tüyü olarak adlandırılan ve lazer ışığından etkilenmeyen tüyler olmaktadır. Vücutta birtakım hormonal bozuklukların meydana gelmesi ayva tüylerinin hormonlara cevap vermesine neden olmakta ve tekrar terminal kıl yapısı denilen şekillere ulaşmasını sağlamaktadır. Bu nedenle özellikle yüz bölgesinde kılların tekrar ortaya çıkma olasılığı yüksek olmaktadır.

Diğer yandan bazı durumlarda lazer epilasyon yapılan bölgelerde eskiye oranda daha çok ve sık tüylerin çıktığı görülmektedir. Bu durum uzmanlar tarafından tetiklenme olarak adlandırılmaktadır. Ortaya çıkan bu duruma neden olan etken ise epilasyon uygulaması sırasında yeterli enerjinin seçilmemesi ve cilde uygulanmamış olması şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Kıl köklerini yok edecek oranda enerjinin verilmemesi uygulama yapılan bölge üzerinde tekrar kıl ya da tüylerin çıkmasına neden olabilmektedir. Çünkü zayıf ışık oranı kıl köklerini uyarmakta ve kıllarında eskiye oranla daha gür bir şekilde çıkmasını sağlamaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 1 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
24 Ekim 2013 Perşembe - 22:12

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa