Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Lazer Epilasyonun Yan Etkileri Var Mıdır?


Belirlenen kurallara göre uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen lazer epilasyon uygulamalarında istenmeyen sonuçlarla karşılaşmak mümkün değildir.

Lazer epilasyon, vücudun her bölgesindeki kıl ya da tüylerin başarılı bir şekilde yok edildiği bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Belirlenen kurallara göre uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen lazer epilasyon uygulamalarında istenmeyen sonuçlarla karşılaşmak mümkün değildir. Bu yüzden gerekli aşamalar göz ardı edilmeden yapılan lazer uygulaması, genelde yan etkiler sunmayan bir özellik göstermektedir. Lazer epilasyon nedir, yan etkileri var mıdır? başlıklı yazımızda uygulama sırasında ve sonrasında meydana gelebilecek yan etkilerin neler olduğuna daha yakından bakalım.

Lazer epilasyonun yan etkileri var mıdır?

Lazer epilasyon uygulamalarında yan etkilerle karşılaşmamak için ilk olarak uygulama sırasında cilde verilen ışın oranına dikkat edilmesi gerekmektedir. Uzmanlar, lazer epilasyon uygulamasından yüksek dozda ışın kullanılarak cilt yanığı meydana gelmesine neden olunmadığı sürece uygulamanın başka bir yan etkisi olmadığını belirtmektedir. Ayrıca lazer epilasyon, cilt kanseri ya da buna benzer spesifik durumların ortaya çıkmasına hiçbir zaman neden olmayan bir uygulama olarak görülmektedir.

Bunların yanı sıra sadece kıl folikülüne etki eden lazer epilasyon, cilt altında bulunan dokulara ya da organlara herhangi bir şekilde zarar vermemektedir. İnsan sağlığı açısından istenmeyen etkiler meydana getirmeyen bu uygulama, sadece kıl ve tüylere etki etmesi nedeniyle vücudun istenen her bölgesinde gerçekleştirilebilmektedir.

Diğer yandan uygulamanın hemen sonrasında özellikle hassas bölgelerde meydana gelen kızarıklıklar, hastanın endişe duymasına neden olmaktadır. Ancak uzmanlar meydana gelen kızarıklıkların tamamen normal olduğunu ve kızarıklığı alıcı kremler ile etki edilerek mevcut kızarıklıkların kısa sürede ortadan kaldırıldığını belirtmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
24 Ekim 2013 Perşembe - 22:07

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa