Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Meme Kanseri Taraması Nasıl Yapılır?


Meme kanseri tarama yöntemleri iki farklı şekilde yapılmaktadır. Bunlardan biri klasik mamografi, diğeri ise dijital mamografi yöntemi olmaktadır...

 Meme kanseri tarama yöntemleri iki farklı şekilde yapılmaktadır. Bunlardan biri klasik mamografi, diğeri ise dijital mamografi yöntemi olmaktadır. Hemen hemen birbirine benzeyen bu yöntemler, sundukları avantajlara göre birbirilerinden ayrılmaktadır. Ancak her iki yöntem de meme kanserine erken teşhis konulması açısından oldukça önemli bir konumda yer almaktadır. Şimdi meme kanseri taraması nasıl yapılır? Buna yakından bakalım.

3D Tomosentez Mamografi

Meme kanseri taraması nasıl olur?

Meme kanseri taramasında memenin filmini çeken mamografi cihazı kullanılmaktadır. Çekilen filmler, meme üzerinde bulunan kanserli dokunun saptanmasına ve meme kanserine erken teşhis konmasına olanak sağlamaktadır. Meme kanserinin erken dönemde anlaşılması ve tedaviye erken başlanabilmesi bu yöntem dahilinde gerçekleşmektedir.

Dijital mamografi ile çekilen filmler, monitörlere yansıtılmakta ve bu sırada filmlerin kontrastı başta olmak üzere birçok özelliğine etki edilebilmektedir.

Ayrıca 35-40 yaş arası kadınlarda 1 kez bazal mamografi incelemesi yapılması ve yıllık ultrason kontrolleri de tavsiye edilmektedir.

Dünya sağlık örgütü, Amerikan Kanser Enstitüsü ve Türk Radyoloji Derneği'nin de önerisi üzerine; meme kanserinde erken teşhis için 40 yaş ve üzeri kadınların yılda bir kez mamografi incelemesi yaptırması gerekmektedir.

Mamografi çekim sıklığı ile ilgili daha fazla bilgi için bu blog yazımıza göz atabilirsiniz.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 3 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
11 Ekim 2013 Cuma - 23:47

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa