Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Myokard Perfüzyon Sintigrafisi Endikasyonları


Miyokard perfüzyon sintigrafisi noninvaziv bir tetkik olmasının yanında  koroner arter hastalığı (KAH)

Miyokard perfüzyon sintigrafisi noninvaziv bir tetkik olmasının yanında  koroner arter hastalığı (KAH) hakkında detaylı bilgiler sunan bir yöntem olmaktadır. Bu yöntem dahilinde kana ulaşan kan oranı saptanabilmekte ve damarlarda meydana gelen daralma ve tıkanmalar kısa sürede anlaşılabilmektedir. Miyokard perfüzyon sintigrafisi endikasyonları arasında yer alan en önemli etken, tıkanıklık ya da daralmaların anlaşılabilmesi olmaktadır. Bu neden KAH probleminden şüphelenen doktorlar, istenen sonuçlara ulaşmak için özellikle bu yöntemi kullanmaktadır.

Miyokard perfüzyon sintigrafisi endikasyonları nelerdir?

Miyokard perfüzyon sintigrafisi dikkat çeken endikasyonlarından biri koroner arter hastalığı (KAH) konusunda bilgilendirme yapması ve KAF olup olmadığının saptanmasına yardımcı olmasıdır. Ayrıca KAH tanısı yapılırken KA yönteminin de işin içine girmesi birbirini tamamlayan tetkikler oluşmasına neden olmuştur. KA, herhangi bir koroner arter lezyonu sırasında arter üzerinde makro pastolojileri göstermektedir. Miyokard perfüzyon sintigrafisi ise mevcut bölgedeki perfüzyon durumu ve hücrelerin canlılığı konusunda bilgiler vermektedir. Diğer yandan semptomatik hastalarda bu yöntem, oldukça başarılı sonuçlar ortaya koyabilmektedir.

Tıpta gelişen teknolojinin son ürünlerinden biri olarak karşımıza çıkan miyokard perfüzyon sintigrafisi, özel kameralar kullanılarak sorunların saptanmasını sağlayan bir uygulamadır. Bunun yanında hastanın işlem sırasında maruz kaldığı radyasyon oranı oldukça düşük seviyelerdedir. Bu nedenle güvenli bir işlem olduğunu ve birçok kişi tarafından sorunsuz bir şekilde yaptırıldığını söylemek mümkündür.

Siz de miyokard perfüzyon sintigrafisi işlemi yaptırmak üzereyseniz, öncelikle çekingen davranmamanızı tavsiye ediyor ve işlem sürecinde istenmeyen yan etkilere maruz kalmayacağınızı söylemek istiyoruz.

 


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
10 Ekim 2013 Perşembe - 23:02

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa