Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Ortodontik Tedavi Kaç Yaşına Kadar Yapılabilir?


Yaş olarak bir çocuğun ne zaman Ortodontist veya Diş hekimine götürülmesi gerektiğini düşünürsek mümkün

Yaş olarak bir çocuğun ne zaman Ortodontist veya Diş hekimine götürülmesi gerektiğini düşünürsek mümkün mertebe erken yaşlar olduğunu bilmeliyiz. En önemlisi olan ağızdan solunum fonksiyon bozuklugunun 6 yaşında itibaren içene ve dişlerde deformitelere sebep olmaya başladığını göz önünde bulundurursak çocuğun Ortodontistle tanışması gerektigi yaş ortaya çıkar

Gelişimsel, ırsi, fonksiyonel bozuklukların hepsi erken müdahale ve teşhis edildiğinde çok daha kolaylıkla tedavi edilebilen hastalıklar grubuna gire. Misal parmak emen bir çocuğa iki sene parmak emdikten sonra değilde anında müdahale edilirse, çenelerin etkilenmesi engellenebilinir

Çocuğunuzda sadece diş çapraşıklığı var ise yani dıştan yüzüne ve çene yapısına baktığınızda veya sefalometrik tetkikle incelediğinizde herşey normal ise bunun tedavisi için en uygun zaman, daimi dişlenmeye geçilen andır.Bu da genel olarak kızlarda 10-10.5 yaş,erkeklerde ise 11-11.5 yaşdır. Artık ortodontik tedaviler için yaş sınırı yokdur.

Doktorların kesinlikle dikkat etmesi gereken noktalar, çocuklarda ağızdan solunum,parmak emme,bebeklik yutkunması,dil emme veya anne babanın kendisinde çok belirgin maloklüzyonlar mevcut ise aileler derhal uyarılmalıdır. Az gelişmiş toplumlarda genellikle uygulanan, kontrol amaci ile değil şikayetle hekime gelme, ortodontik tedavi söz konusu oldugunda, aileye ileride çok daha fazla problem oluşturdugunu görmekteyiz.

Orta yaşlı insanlarda ortodontik tedavinin zorluğu, kemiğin çocuklarda olan esnekliğini yitirmesi durumudur. Yaşınız ilerledikçe, 40, 50, 60’lı yaşlardan sonra kemik gittikçe sertleştiği için, ortodontik tedavi de zorlaşır. Fakat insanlar zaten ortalama 20 yaşından sonra yetişkin gruba geçtikleri için, zamanı biraz daha uzatarak tedaviyi yapma olanağı vardır.

80’li yaşlara kadar yetişkin hastalarda, bir protez öncesi ya da periodontal diş eti sorunları olan kişilerde bu tedaviler uygulanabilir. Yani tedavinin bir yaş sınırı yoktur. Önemli olan kemiğin yerinde olmasıdır. Kemik olduğu sürece diş her zaman hareket ettirilebilir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
02 Haziran 2014 Pazartesi - 12:11

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa