Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

PET CT ile Hangi Hastalıklara Tanı Konulur?


PET CT ile Hangi Hastalıklara Tanı Konulur? Teknoloji giderek gelişmekte ve geliştikçe de yeni yeni

PET CT ile Hangi Hastalıklara Tanı Konulur?

Teknoloji giderek gelişmekte ve geliştikçe de yeni yeni kolaylıklar sağlamaktadır. PET CT tanısı, vücuda damar yolu ile enjekte edilen radyoaktif olarak işaretlenmiş pozitron yayıcı bir ilaç vasıtasıyla elektromanyetik tarama yaparak hastalıkların tanısında ve tedavisinde kullanılmaktadır.

PET CT cihazının kullanıldığı hastalıklar

PET CT aslında en fazla onkoloji anabilim dalına dâhil olan hastalıklarda tarama ve tanı noktasında kullanılmaktadır. Biraz açacak olursak daha çok kanser ve tümör durumlarında kullanıldığını söyleyebiliriz. Akciğer kanseri, bunun yanı sıra pankreas kanseri, mide kanseri ve diğer birçok kanser çeşidinin teşhisinde kullanılmaktadır. Ayrıca vücuttaki bazı kitlelerin belirlenmesinin yanı sıra özellikle beyin tümörü vakalarında oldukça etkili olmaktadır. Kalp kaslarının mevcut durumunun belirlenmesinde de yararlı bilgiler sağlamaktadır.

Nörolojik vakalarda da PET CT tekniği etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Özellikle epilepsi yani sara ve Alzheimer hastalıklarının tanısında ve ameliyat gerekip gerekmeyeceğine karar verilmesinde yardımcı olmaktadır. Ayrıca metabolik faaliyetlerin düzensiz bir şekilde artış gösterdiği enfeksiyon vakalarının tespit edilmesinde de kullanılır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
25 Ekim 2013 Cuma - 23:55

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa