Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

PET CT Nasıl bir işlem?


PET CT emisyon yöntemini baz alan bir görüntüleme yöntemi olup, genel olarak vücuda damar yolu ile verilen

PET CT emisyon yöntemini baz alan bir görüntüleme yöntemi olup, genel olarak vücuda damar yolu ile verilen radyofarmasötüklerden yayılan gama ışınlarını bularak bu radyoaktif maddenin vücuttaki dağılımlarını belirler.  Radyoaktif pozitron yayıcıların vücuttaki yayılımlarını bilgisayar ortamına aktararak 3 boyutlu görüntülere çevirir ve bu şekilde tanı ve tedavi süreci başlamış olur.

PET CT sürecinin hasta açısından seyri nasıldır?

Her ne hastalığınız olursa olsun tedavi sürecine girmeden önce ilk olarak tedaviye kendinizi psikolojik olarak hazırlamalısınız ki vücudunuzun tedaviye olabildiğince yüksek bir tepki vermesini sağlayabilesiniz.  Doğal olarak tedavi başlangıcında ''PET CT nasıl bir işlem ?'' sorusu gelebilir. En başta hastanın 6 saat süreyle hiç bir şey yememesi esastır.

Daha sonra PET CT sürecine başlamadan önce hastaya ilaç enjekte edilmektedir. İlacın enjeksiyon işleminden sonra ilacın vücut içerisinde yayılması ve doku ve organlarda tutulması için hastanın hareketsiz bir biçimde 40 ila 60 dk arasında değişen bir zaman dilimi beklemesi gerekmektedir.  Bu işlemden sonra hasta sırt üstü bir vaziyette cihazın içerisine alınmaktadır. Hasta bu esnada 15 ila 20 dk beklemekte ve bu esnada da görüntüleme işlemleri yapılmaktadır. Alınan bu görüntülere ait bilgiler bilgisayarlar vasıtası ile 3 boyutlu tanı gerçekleşmektedir.

 

 


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
26 Ekim 2013 Cumartesi - 00:06

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa