Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

PET CT'de İlaçlı Film Kullanıyor mu?


Pet ct'de İlaçlı Film Kullanıyor mu? PET CT teknolojisi günümüz kanser araştırmalarında çığır açan bir tedavi

Pet ct'de İlaçlı Film Kullanıyor mu?

PET CT teknolojisi günümüz kanser araştırmalarında çığır açan bir tedavi yöntemi olarak tıp teknolojisinde yerini almış bulunmaktadır. Bu teknoloji sayesinde birçok kanser vakası daha başlangıç aşamasında iken belirlenip vücutta yayılmasına imkân verilmeden tedavi edilmektedir. Bu tekniği geliştirilmiş bir bilgisayarlı tomografi yöntemi olarak tanımlamak mümkündür. Peki bir tomografi tekniği olan PET CT'de ilaçlı film kullanıyor mu?

PET CT’de ilaç olarak ne kullanılır?

PET CT görüntüleme teknolojisinde ilaçlı film yerine radyoaktif bir şeker olan FDG (Florodeoksiglukoz) şekeri kullanılmaktadır. Bu şeker sofra şekeri olan glikozun radyoizotop elementlerle birleşik yapmış hali olarak hazırlanmaktadır. Hazırlanan bu bileşik PET CT görüntüleme yapılmadan önce istirahat halindeki hastaya verilir. FDG’nin hasta kişiye istirahat halindeyken verilmesi önemli bir noktadır. Çünkü istirahat halinde olmayan hastaya verilen şeker kas hücrelerinin ihtiyacı olan enerjiyi karşılamak üzere doğrudan kaslara gönderilmektedir. Şeker verildikten sonra bir müddet beklenilmesi gerekmektedir. FDG’nin tümör hücrelerine geçmesi beklendikten sonra kişinin bilgisayarlı tomogrofi görüntüsü alınarak ayrıntılı doku incelemesinde bulunulmaktadır.

Ayrıntılı doku incelemesinde bulunulan kişilerin dokularında kontrolsüz şekilde çoğalan metabolizmalar aranmaya başlanmaktadır. Yapılan tedaviler sırasında da tümörlü olduğu düşünülen bölgenin takibi PET CT görüntüleme yöntemiyle sağlanmaktadır. Sürekli takibi yapılan bölgenin ne zaman tedaviye ihtiyacı kalmadığı yine bu teknik sayesinde anlaşılmaktadır.

Kanser adına atılacak her adım bu teknik sayesinde rahatlıkla izlenebilmektedir. Kanser araştırmalarının sonucunda bu teknik sayesinde elde edilen bulgular yeni araştırmalara da kaynaklık etmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 14:02

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa