Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Sanal Anjiyo İşlemi Zararlı Mıdır?


Gerek dünyada, gerekse ülkemizde kalp ve damar hastalıkları ölüm ve ölüme sebep olan hastalıklar arasında

Gerek dünyada, gerekse ülkemizde kalp ve damar hastalıkları ölüm ve ölüme sebep olan hastalıklar arasında birinci sırada yer almaktadır. Kalbi besleyen kan damarlarının damar sertliği gelişmesi sonradan oluşan kalp hastalıklarının en sık sebep olduğu durumlardır. Kalp damarlarının daralması ya da tamamen tıkanması sebebiyle kalp kaslarına yeterli miktarda kan gitmez ve kalp kaslarının oksijensiz kalmasına neden bunun neticesinde ise kalp krizi oluşumu gözlenir.

Bu gibi durumların tespiti günümüzde sanal anjiyo ile çok kolaylaşmıştır. Sanal anjiyo kısaca koldan damara uygulanan kontrast madde ile damarların tomografik olarak görüntülenmesine verilen addır. Sanal anjiyo işlemi acısız ve hızlı bir işlemdir ayrıca damara giriş olmadığı için risk faktörü minimuma indirlmiştir. Kontrast madde içindeki radyasyon oranı insan hayatı için tehlike teşkil edecek seviyenin çok çok altındadır. Bütün bu saydıklarımız sanal anjiyonun zararsız bir işlem olduğunu ispatlar.

Bunun yanında sanal anjiyo sayesinde koronar damarlardaki tıkanıklık ya da sertleşme anında tespit edilir ve detaylı tetkikler ile tedavi başlamış olur. Bu da bu yolla doğacak hastalıklar ve bunlardan ölüm oluşma olasılığını indirmektedir.

Kalp hastalığının kendisini göstermeden önce mutlaka gerekli tetkikler sayesinde erken teşhis işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Çünkü kalp hastalıklarında büyük oranda kalp hastalığından haberiniz olmadan daha ilk kalp krizinde hayata veda etme oranı çok yüksektir. Ve erken teşhis kalp rahatsızlığından kaynaklanan ölümlerin %50 azalmasına yardımcı olmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
05 Haziran 2014 Perşembe - 14:34

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa