
Yüzde aşırı mimik aktivitesine bağlı kırışıklıklar özellikle göz çevresinde, kaşlarımızın arasında ve alında ortaya çıkabilmektedir ve bu kırışıklıklar botoks uygulamaları ile tedavi edilebilirler.
Botoks ilacının özü, Clostridium Botulinum adı verilen ve besin zehirlenmelerine yol açabilen bir bakteriden elde edilen bir toksindir. Bu toksin daha sonra zararsızlaştırılarak bir ilaç haline getirilmiştir.
Botoks uygulandığı bölgedeki kasların sinirler tarafından uyarılmasını engelleyerek geçici bir felce neden olur. Uygulandığı alanın 1-2 cm çevresindeki bölgede kaslar çalışamaz, çalışamayan kaslarda mimik aktiviteleri sırasında üzerindeki ciltte çekintiler yaparak kırışıklıklar oluşturamaz.
Botoks uygulanan bölgedeki kaslardaki kas bağlantıları ve sinir bloke olur bu sebeple kasılmalar önlenmiş olur. Sinir uçlarında salgılanan asetikolin adında bir maddenin salınımı önlenir. Bu sebeble uygulama botox yapılan bölgenin cilt kırışıklıkları giderilik ve deri gerginlik kazanmış olur. İşlem basittir ve ofis ortamında uygulanabilir.
Anestezi gerektirmez botox uygulaması acısızdır ve enjeksiyon yerinde herhangi bir iz bırakmaz. Uygulanacak alan temizlendikten sonra ince uçlu iğnelerle kas içine küçük dozlarda ilaç veriliyor. Uygulama için 10-15 dakikalık bir seans yeterlidir. Uygulamadan sonra uygulanan alanda herhangi bir değişiklik olmaz ve günlük normal aktivitelere hemen dönülebilir.