Evde yapılan sağlık hizmetlerinden laboratuvar tetkikleri de yer tutmaktadır. Bu tetkikler genel olarak evde alınan kan ya da dışkı üzerinden laboratuvarlarda yapılsa dahi, gebelik testi gibi testler direk ev ortamında da yapılabilmektedir.

Doktorların bir hastalığın teşhisinde ve daha sonrasında tedavinin etkilerini incelemek için kan tahlillerine sık sık başvururlar. Tabi kan tahlilinin temel amacı hastalığı teşhis etmek değil tanılar arasında eleme yapmasını sağlamaktır. Teşhisi koymak için hastayı görmek ve muayene etmek şarttır.

Gebelik testi:

Gebelik testi serumla ya da kanla yapılmaktadır. Diğer testlere göre daha ince, ayrıntılı ve ileri bir tekniktir. Gebeliği labaratuvar hastane v.s hatası olmadığı taktirde % 100 doğrulukla ve gebe kaldıktan sonraki birinci haftada ortaya çıkarabilir. Bunun yanında, HCG değerleri gebelik ilerledikçe değiştiğinden kandaki HCG miktarını yani bir anlamda insan hormonu miktarını tam olarak ölçerek gebeliğin kaç aylık olduğunu saptar. Bazen hekiminiz saptamdan tam olrak emin olabilmek için hem idrar hem kan testi isteyebilir. İster kan testi, ister idrar testi hangi testi uygularsanız uygulayın ardından yapılacak tıbbi muayene ile tanının doğruluğunu pekiştirir.