PET çekimi bir çok hastanede başarılı bir şekilde yapılmaktadır. PET çekim işlemi yapılmadan önce PET çekimine hazırlık aşaması vardır. Bu hazırlık aşamasını olağan üstü bir titizlik göstererek tamamladıktan sonra PET çekim işlemine geçilir.

PET uygulaması nasıl olmaktadır?

Ön hazırlık işlemleri bittikten sonra son olarak hastanın kan şekerine bakılır. Kan şekeri tetkiklerinde değerin 60-150 mg arasında olduğu belirlenirse bu açıdan PET çekimine herhangi bir mani olmadığına karar verilir. Sonrasında damar yolu ile enjekte edilen radyoaktif bir madde olan FDG ilacı verilir. Daha sonra ilacın vücuda tam olarak yayılması için 40-60 dk arasında beklenir. Burada ilacı vermeden önce dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da hastanın kas çalışmasını indirgemek için sedatize edici ilaçlar kullanılmalıdır.

Daha sonra dinlenme süresince hastanın kesinlikle hareket etmemesi ve çok zorunlu olmadığı sürece konuşmaması esastır. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra hasta çekim odasına alınmaktadır. Çekim odasına hasta girdikten sonra hastanın boyutlarına bağlı olarak 20-60 dk arasında bir çekim süresi gerekmektedir. Bu esnada 3 boyutlu görüntüler alınır. Çekim işlemi bittikten sonra hasta tekrar dinlenme odasına alınmaktadır.