Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Check Up Nedir?


Check-up nedir, check-up öncesi yapılması gerekenler ve check-up hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara Lifemed Tıp Merkezi'nin blog sayfasından erişebilirsiniz.

Check Up Hakkında Bilgiler

Erken tanı ve teşhisin önemli bir adımı olarak bilinen check up, kişinin yaşı, çevresel faktörler, kalıtım özellikleri, yaşam biçimi gibi etkenler göz önüne alınarak yapılan bir sağlık taramasıdır. Bir diğer check up nedir sorusunun yanıtı herhangi bir sağlık sorunu olsun veya olmasın, elde edilecek tetkiklerle kısa veya uzun vadede alınacak önlemlerin belirlenmesini sağlayan inceleme olarak verilebilmektedir. Günümüzün ileri teknolojisi sayesinde check up kişiye özel bir anlam kazanmış, uzman hekimler tarafından yapılan değerlendirmeler yaşam kalitenizin arttırılmasına olanak sağlamıştır. Özellikle yılda bir defa check up yaptırmak kronik hastalıkların, kanser ve kanser türlerinin, genetiğin etkisiyle gelişmesi muhtemel rahatsızlıkların belirlenmesini olanaklı kılmaktadır. Check up için belirlenen herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. İsteyen herkes, yılın belirli bir zamanında check up yaptırarak sağlığı için erken süreçte önlem almalı, risk unsurlarını en aza indirmelidir.

Check Up Kişiye Özeldir

Pek çok hastanın check up nedir sorusunun yanıtı olarak öngördüğü sağlık taraması, özünde her bireye göre farklı bir tanı ve tetkik sürecini kapsamaktadır. Genellikle check up paketlerinde yer alan laboratuvar tahlilleri için belirlenen öncelik, kişinin yaşı, geçirmiş olduğu veya şikayetinin bulunduğu hastalıklar ile rutin kontrolleridir. Doktor muayeneleri yine kişiye özel olacak şekilde detaylı bir inceleme ışığında yapılmaktadır. Uzman hekimin gerekli görmesi halinde hastadan farklı bir tetkik işlemi istemesi muhtemeldir. Özellikle laboratuvar sonuçlarında hasta için sorun teşkil edecek bir diğer, başka bir hastalığın oluşumuna sebebiyet vermektedir. Bu nedenle kişiye özel check up hizmetinin önemi oldukça büyüktür. Check up hizmetinin asıl amacı olan hastanın sağlığı için vakit kaybını ortadan kaldırması, risklerin değerlendirilerek tedavinin planlanması boyutunda değer kazanmaktadır.

Check Up Nedir


Check Up ile Kanser Riskine Karşı Önlem

Erken süreçte sağlık için atılan adımların tedavideki etkisi büyüktür. Özellikle de söz konusu hastalığın kanser ve kanser ve türevleri olması, bu durumun önemini daha da çok arttırmaktadır. Günümüzde check up nedir için yalnızca tetkik ve tahlil incelemelerinin bulunduğunu düşünmek yetersiz bir açıklama olacaktır. Öyle ki, çağımızın tehlikeli hastalıklarından biri olan kanser, check up incelemeleri sonucunda gerekli görülen ileri görüntüleme teknolojileri ve uzman hekimler ışığında tespit edilebilmektedir. Sağlık için yapılan yıllık bir kontrol gelecek nesiller için de büyük önem taşımaktadır.

Check Up Öncesi Yapılması Gerekenler

Check up hizmeti alacak hastalıkların sağlık kurumunu ziyaret etmeden öncesi unutmaması gereken bazı işlemler sürecin kısa zamanda eksiksiz bir biçimde tamamlanmasını olanaklı kılar;

  • Hamilelik şüpheniz bulunuyorsa bu durumu mutlaka önceden belirtmelisiniz.
  • Doktorunuzun muayene sürecinde doğru bir incelemede bulunabilmesi için daha önceki raporlarınıza dair verileri ve ilaçlarınızı yanınızda getirmeyi unutmamalısınız.
  • Randevuya aç geliniz. Bu süre genellikle 8 ile 12 saat arasında değişiklik göstermektedir.
  • Gün içerisinde işlemlerin kolay bir biçimde tamamlanması için olabildiğince rahat kıyafetler giymelisiniz.
  • Kadınlar, yaşanan hormonal değişimler göz önüne alındığında sağlıklı veriler elde etmek için adet günü dışında bir gün tercih etmelidir.  

Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 1 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
14 Mart 2018 Çarşamba - 13:41

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa