Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

EEG Nedir?


EEG elektroensefalografi demektir. Kısaca EEG olarak kullanılmaktadır. Beynin elektriksel etkinliğini

EEG elektroensefalografi demektir. Kısaca EEG olarak kullanılmaktadır. Beynin elektriksel etkinliğini değerlendiren ve bu amacı taşıyan bir işlemdir. Beyin dokusunda sinir hücreleri bulunur ve burada yer alan sinir hücrelerine ilişkin elektriksel sinyaller ile kafatası üzerindeki saçlı deriye iletilir. Daha sonra bu sinyaller kafa derisinin çeşitli yerlerine yerleştirilmiş olan elektrotlar sayesinde bilgisayara aktarılır.

Gelen sinyaller bu konuda eğitimi bulunan nöroloji uzmanları olan doktorlar tarafından değerlendirilir. EEG’nın yapılma nedenleri ayrıdır. Birbirinden farklılık gösteren nedenler arasında algı ve bilinç bozukluğu sorunu olan kişiler, unutkanlık ya da dikkat bozukluğu problemi ile karşılaşan bireyler, uyku bozuklukları yaşayanlar, sara hastası olanlar gibi belirli beyinle ilgili sinyallerde sorunu olan kişiler EEG’ya yönelir. EEG amaca yöneliktir ve bunun için çeşitli yöntemleri bulunur. Rutin EEG, tüm gece uykuda ya da kısa süreli uykuda EEG, Video EEG görüntülemesi olarak çeşitlendirilen EEG ihtiyaca göre hekim tarafından seçilir.

Bu işlemlerde derinizin iletkenliği önemlidir. Çünkü vücudunuza ve saç derinize elektrotlar bağlanacaktır. Derinizin iletkenliğini sağlamak için EEG’da önce saçlarınızın yıkanmış yani temiz olması gerekir. Saçlarınız yıkandıktan sonra ise saç spreyi, jöle ya da saç kremi gibi iletkenliği etkileyecek ürünler kullanmamalısınız.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 1 kez değerlendirilmiş ve ortalama 1 yıldız verilmiş.
22 Ekim 2014 Çarşamba - 12:20

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa