Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE) nasıl yapılmak


FUT saç ekim yöntemi olarak adlandırılan foliküler ünite transplantasyonu - fut saç ekimi, oldukça etkili saç

FUT saç ekim yöntemi olarak adlandırılan foliküler ünite transplantasyonu - fut saç ekimi, oldukça etkili saç ekim tekniklerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yöntemin diğer yönteme göre farkı saç foliküllerinin alındığı bölge olmaktadır. FUT saç ekim tekniğinde saç köklerinin alımı gruplar halinde gerçekleştirilmektedir. FUE yönteminde ise saçlar tek tek alınmaktadır.

FUT saç ekim tekniğinin özellikleri nelerdir?

FUT saç ekim tekniği eskisi kadar olmasa da hala kullanılan yöntemlerden biri olmaktadır. Bu tekniğin eskisi kadar tercih edilmemesinin nedeni ise saçların alındığı bölgede izlerin kalması olarak karşımıza çıkmaktadır. FUE saç ekim tekniğinde herhangi bir iz kalmadığı için genellikle bu yöntemin tercih edildiğini söylemek mümkündür.

FUT yöntemi, başın hemen arka tarafından 15-20 cm uzunluğunda ve 2 cm kadar genişlikte bir deri şeridinin çıkarılması ile gerçekleştirilmektedir. Daha sonra çıkarılan bu şerit küçük parçalara ayrılmakta ve saçların ekileceği alanlar için hazır hale getirilmektedir. Deri şeridinin çıkarıldığı bölge ise dikilerek kapatılmakta ve bu kısımda belirli ölçüde izler kalmaktadır. Ayrıca iz kalma oranı operasyonu yapan doktorun uzmanlığı ile yakından alakalı olmaktadır.

Bu teknikte iyileşme süreci ortalama 2 haftadır. Ayrıca mevcut yöntem ile elde edilen bir şeritten yaklaşık olarak 4000 – 5000 saç kökü alınmaktadır. Bunların yanı sıra FUT saç ekim tekniğinin saçlarını kısa kestiren kişiler için uygun olmadığı söylenmektedir. Çünkü saçların kısa kesilmesi baş üzerinde oluşan yara izlerinin görünmesine neden olmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
24 Ekim 2013 Perşembe - 22:35

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa