Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE)


Saç ekimi teknikleri arasında önemli bir konumda yer alan foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE), saç derisi

Saç ekimi teknikleri arasında önemli bir konumda yer alan foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE), saç derisi kesilmeden gerçekleştirilen bir teknik olmaktadır. Bu işlem sırasında kesilerek saç derisi alınmamakta ve haliyle yara ya da dikiş izi gibi durumlar ortaya çıkmamaktadır.

Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE) nasıl yapılmaktadır?

Bu saç ekimi tekniğinde ekilecek olan saçlar başın arka kısmından ve yanlarından alınmaktadır. Tek tek alınan saçların boş kısımlara ekilmesinde ise 1 – 1.2 mm büyüklüğünde çaplara sahip delici uçlar kullanılmaktadır. Diğer bir teknik olan FUT saç ekimi tekniğine göre daha uzun süreli işlemler gerektiren FUE saç ekimi tekniği, dikiş gerektirmemesi ve yara izi meydana getirmemesi ile oldukça önemli bir konumda yer almaktadır.

Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE) tekniğinde oldukça düşük oranda cerrahi işlemler uygulanmaktadır. İyileşme süreci ortalama 4 ya da 5 gün kadar olan yöntemde, tekniği uygulayan kişiler genellikle alanında uzman hekimler olmaktadır.

Bunun yanında Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE) tekniği kendisinin bir alt dalı olarak görülen mikroFUE tekniğine sahiptir. Bu işlem sırasında yapılan işlemler mikro uçlar ve mikroskop büyütmeleri ile daha hassas bir şekilde gerçekleştirilmektedir. MikroFUE bünyesinde yapılan işlemlerin FUE tekniğinde yapılan işlemde temelde aynı olduğunu söylemek mümkündür. Ancak işlemlerin daha hassas bir şekilde yapılması tekniğin mikroFUE olarak adlandırılmasına ve kliniklerde uygulanmasına neden olmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
24 Ekim 2013 Perşembe - 22:31

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa