Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

FUT Tekniğinin Dezavantajları Nelerdir?


FUT tekniği 2000’li yıllardan bu yana kullanılan bir saç ekim tekniği olmaktadır. Ancak FUE tekniğinin

FUT tekniği 2000’li yıllardan bu yana kullanılan bir saç ekim tekniği olmaktadır. Ancak FUE tekniğinin avantajları zamanla Fut tekniğinin geri planda kalmasına ve son zamanlarda oldukça az miktarda kullanılmasına neden olmuştur. Ayrıca FUT tekniğinin dezavantajları kişileri daha çok FUE tekniği altında saç ekimi ya da nakli yaptırmaya yöneltmiştir.

FUT tekniğinin dezavantajları nelerdir?

FUT tekniği ile karşımıza çıkan en belirgin dezavantajlardan biri saç köklerin alındığı bölgede dikiş ya da yara izi kalması olmaktadır. Bu nedenle FUT tekniğini tercih ederek saç ekimi yaptıran bir kişi, hiçbir zaman için saçlarını kısa kestirememektedir. Bunun yanında FUT tekniği ile saç köklerinin alınması hemen hemen bir ameliyat niteliği taşımakta ve bu nedenle ağrı ve sızı gibi durumlar ön plana çıkmaktadır. Ayrıca saç köklerinin alındığı kısımda sinir zedelenmelerinin meydana gelebilmesi mümkün olmaktadır. Bu durum uzun süre hissizlik duygusu ön plana çıkarabilmektedir.

FUT saç ekim tekniği, hastanın baş kısmında ömür boyu kalacak bir izin meydana gelmesine neden olan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden ömür boyu böyle bir iz ile yaşamak istemeyen kişilerin tercih edeceği yöntem FUE tekniği olmaktadır. FUE saç ekim tekniği son zamanlarda saç ektirmek isteyen kişiler tarafından yüksek oranda tercih edilen bir yöntem olmuştur. Ayrıca yukarıda belirtilen dezavantajlardan hiçbiri FUE saç ekim tekniğinde geçerli değildir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
28 Ekim 2013 Pazartesi - 22:50

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa