Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Gerçek Global Kriz Kalp Krizi


Kalp ve damar sistemi hastalıkları, tüm dünyadaki en önemli ölüm nedenidir. Türkiye'de her yıl yaklaşık

Kalp ve damar sistemi hastalıkları, tüm dünyadaki en önemli ölüm nedenidir. Türkiye'de her yıl yaklaşık 200.000 kişi kalp ve damar hastalıkları nedeniyle yaşamını yitiriyor. Önümüzdeki 10 yılın sonunda ise; günümüzde tahmini 2,8 milyon olan koroner kalp hastası sayısının tam ikiye katlanarak 5,6 milyona yükselmesi beklenmekte. Yapılan çalışmalarda ani kalp ölümünün %80 oranında kalbi besleyen damarlardaki darlıklar ve tıkanmalar nedeniyle oluştuğu saptanmıştır.

Kalp ve Damar Hastalıklarının Ekonomik Maliyeti

Yapılan araştırmalara göre kalp ve damar hastalarının AB ekonomisine maliyetinin yılda 169 milyar € olduğu tahmin ediliyor.(2) İşverenler açısından bakıldığında ise hem kendi sağlıkları hem de çalışanları açısından sağlıklı bir iş gücünün verimliliği arttırdığı, moral ve motivasyonda yükselmeye yol açtığı, hastalıktan dolayı iş gücü kayıplarının önüne geçilmesini sağladığı biliniyor.

Kalp ve Damar Hastalıklarında Erken Tanı

Kalp damarlarında meydana gelebilecek hastalıkların erken teşhisi artık katetersiz, kolay yolla, saniyeler içerisinde ve üç boyutlu olarak Kardiyak BT Anjiyografi 128 Slice (Sanal Anjiyo) adı verilen bir tetkik sayesinde yapılabiliyor. Bu sayede de kalp damarları kontrol ettirilebiliyor ve kalp krizinin en önemli sebebi olan ateroskleroz (damar içi plakların oluşumu) görüntüsü alınabiliyor.

Kalp Krizinde Risk Faktörleri

Kalp ve damar hastalıklarındaki risk faktörlerine bakıldığında ise; kalp krizi geçirme riski taşıyan, ailede kalp hastalığı olduğu bilinen, koroner stent uygulanan veya koroner by-pass geçiren, stresli ve hareketsiz hayat tarzına sahip olan, tipik olmayan göğüs ağrısı yaşayan, kalbi besleyen damarlarda doğuştan yapısal bozukluğu olan, şüpheli efor testi olanların yanı sıra 40 yaş üstü erkekler ve menopoz sonrası kadınlar, check-up yaptırmak isteyen, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, obezite, şeker hastaları ve sigara kullananların bu risk grubunda yer aldığını görmekteyiz.

Gereksiz Radyasyon Alımı Önleniyor

Sağlık teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler sonucunda Kardiyak BT Anjiyografi 128 Slice (Sanal Anjiyo) tetkikinde kullanılan programla "kişiye özel doz uygulaması" yapılarak, son dönemlerde uluslararası kamu oyununun gündemini meşgul eden ve bu tetkiklerde alınan gereksiz radyasyonun kansere yol açacağı korkusunun da önüne geçilmiş oluyor.

Lifemed; muayene, ileri görüntüleme ve tanı, estetik hizmetleri ve laboratuvar tetkiklerini bir arada bulabileceğiniz hastalarına kalite standartlarında hizmet sunan bir sağlık merkezidir.

Kaynak:
Türk Kardiyoloji Derneği
Avrupa Kalp Sağlığı Sözleşmesi


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
24 Temmuz 2012 Salı - 19:18

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa