Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Guatr Check-Up'ta Hangi Testler Yapılır?


Kişilerde rastlanan sık hastalıklardan biri olan guatr, tedavi edilebilen bir hastalık olmaktadır. Bu nedenle

Kişilerde rastlanan sık hastalıklardan biri olan guatr, tedavi edilebilen bir hastalık olmaktadır. Bu nedenle erken teşhis guatr hastalığının kolayca ortadan kaldırılmasına imkan tanımaktadır. Bu yüzden guatr check-up, var olan ya da olası guatr problemlerinin en başından engellenmesine olanak sağlamaktadır. Guatr check-up’ta hangi testler yapılır?, şimdi bu testleri daha yakından inceleme altına alalım.

Prostat check-up işleminde hangi testler yapılmaktadır?

Guatr check-up işleminde hangi testler yapılmaktadır?

Guatr check-up işlemi kapsamında öncelikle uzman doktorlar tarafından iç hastalıkları ve radyoloji alanında incelemelerde bulunulmaktadır. Bunların yanı sıra yapılan diğer testler arasında ise;

-          Hematolojik ve hormonal testler (kan sayımı, sedimentasyon, üre, şeker, CRP, TSH, serbest T4, anti-Tpo, anti-tiroglobulin),

-          Karaciğer testleri (AST, ALT, HBsAG, anti-HBS),

-          İdrar tahlili,

-          EKG,

-          Akciğer filmi,

-          Tiroid ultrasonografisi testleri

yer almaktadır. Gerçekleştirilen bu testler sonucunda kişide bulunan ya da henüz yeni yeni ortaya çıkmaya başlayan guatr problemleri kolayca anlaşılmaktadır. Ayrıca testler neticesinde olası pek çok problemi erkenden teşhis etmek ve bu sorunlara zamanında müdahale etmek her zaman için mümkün olmaktadır.

Uzmanlar, guatr nedeniyle sorun yaşayan kişilerin öncelikle yaşadıkları sorunları ve eğer varsa şüpheleri ortadan kaldırmaları için guatr check-up yaptırılmasını tavsiye etmektedir. Yaşanan sorunlara erken müdahalenin tedavi sürecinde olumlu sonuçlar ortaya çıkaracağını ifade eden uzmanlar, ayrıca tedavi sürecinin daha kısa sürmesi adına bu check-upı gerekli görmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
06 Kasım 2013 Çarşamba - 00:36

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa