Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Hangi Sıklıkta Check-Up Yaptırmalıyız?


Check-up, olası hastalıkların önüne geçme konusunda oldukça etkili yanı yöntemlerinden biri olmaktadır.

Check-up, olası hastalıkların önüne geçme konusunda oldukça etkili yanı yöntemlerinden biri olmaktadır. Uzmanlar, herkesin belirli aralıklar ile check-up yaptırmasını ve kesinlikle ihmal edilmemesini tavsiye etmektedir. Hangi sıklıkta check-up yaptıramalıyız? diye soracak olursanız bunun için sizlere söyleyeceğimiz periyot en az yılda bir kezdir. Uzmanlar yılda en az bir kez check-up yaptırılmasını genel sağlık açısından önermektedir.

Check-up yaptırma aralıkları nelerdir?

Check-up özellikle 40 yaşı aşkın kişiler tarafından yılda en az bir kez yaptırılması gereken bir işlemdir. Bu yaşta itibaren daha çok ortaya çıkma eğilimi gösteren hastalıkların, bu yöntemle üstesinden gelmek mümkündür. Çünkü bir check-up işlemi ile vücut üzerinde bulunan hastalıklar saptanabilmekte ve bu saptama ardından tedaviye geçilebilmektedir.

Diğer yandan check-up işlemi sadece 40 yaşını aşmış bireyler için zorunlu değildir. Aynı zamanda her yaştan bireyin gerçekleştirmesi gereken bir uygulamadır. Çünkü herkesin bildiği gibi hastalıkların yaşı yoktur ve ne zaman ortaya çıkacağını bilmek mümkün değildir. Bu nedenle her yaşta check-up yaptırmak ve bu etkili genel vücut taraması ile olası hastalıkları erkenden öğrenerek önüne geçmek önemli bir konumda yer almaktadır.

Siz de her yıl en az bir kez olmak şartıyla check-up yaptırmayı ihmal etmeyin. Bu işlem sayesinde vücudunuzun genel bir taramadan geçeceğini ve istenmeyen problemlere erken teşhis koyacağınızı unutmayın. Erken teşhis edilen hastalıkların tedavi süreçlerinin de kolay ve ekonomik olduğunu hatırlamakta fayda var.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
02 Ekim 2013 Çarşamba - 01:03

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa