Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Hormon Testi Nedir?


Hormonlar vücut metabolizmamızda mevcut olan de birçok duruma aracılık eden sinyal molekülleridir.

Hormonlar vücut metabolizmamızda mevcut olan de birçok duruma aracılık eden sinyal molekülleridir. Birden çok sistemi etkileyen çok çeşitli yapıda ve işleyişe sahip hormon mevcuttur. Hormonların kan tetkikleri ile yapılan ölçümleri, hastalıkların teşhisinde ve seyrinin izlenmesinde kullanılmaktadır. Hormon testleri tıp alanında en sık uygulanan testler arasındadır. Bununla birlikte hormon testi denilince tek bir çeşit testten değil, geniş bir yelpazeden bahsedildiği unutulmamalıdır. Adet bozukluklarından, aşırı kıllanmaya, tiroidden, kortizona birçok farklı hormon testi ve ölçümü bulunmaktadır.

Rutinde kullandığımız bazal hormon tahlilleri her merkezde yapılabilen testlerdir, ancak özel testler dediğimiz (stimulasyon veya supresyon testleri gibi) belirli merkezlerde yapılabilmektedir.

Doktor, eğer hastada diğer bazı klinik bulgular varsa (göğüsten süt gelmesi, kıllanma,ses kalınlaşması, adet düzensizliği, adet görememe vb) prolaktin , tiroid hormonları , testosteron , DHEA-SO4, 17-OH progesteron , kortizol gibi baska hormon seviyelerine de bakabilir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
03 Kasım 2014 Pazartesi - 16:38

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa