Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kalp Damar Hastalıklarında Risk Faktörleri


Kalp Damar Hastalıklarında Risk Faktörleri Erkek ya da kadın fark etmeden herkeste görülebilen kalp damar

Kalp Damar Hastalıklarında Risk Faktörleri

Erkek ya da kadın fark etmeden herkeste görülebilen kalp damar hastalıklarının ortaya çıkmasında birtakım faktörler etkendir. Kalp damar hastalıklarında risk faktörleri dendiğinde ilk olarak akla gelen yanlış beslenme olmaktadır. Ancak bununla beraber başka risk faktörlerinin de olduğunu söylemek mümkündür. Şimdi kalp damar hastalıklarında saptanmış olan risk faktörlerine gelin yakından bakalım.

Kalp damar hastalıklarında risk faktörleri nelerdir?

Kalp damar hastalıkları ile karşımıza çıkan risk faktörleri arasında ilk olarak yanlış beslenme yer almaktadır. Yanlış beslenmeden dolayı her yaşta bu hastalığın ortaya çıkması mümkündür. Bu yüzden dengeli bir beslenme kalp damar hastalıkları ile karşı karşıya kalınmaması adına oldukça önemli bir konumda yer almaktadır. Bunun yanı sıra karşımıza çıkan diğer risk faktörleri ise;

-          Genetik etkenler

-          Sigara

-          Alkol

-          Fazla kilo

-          Stres

-          Yüksek tansiyon

-          Kolesterol

-          Şeker hastalığı

-          Obezite

-          Fiziksel aktivite

olmaktadır.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz risk faktörlerini bireysel olan ve olmayanlar olarak iki farklı kategoriye ayırmak mümkündür. Bu nedenle bazı riskleri ortadan kaldırmak kişinin kendisi ile yakından alakalıdır. Örneğin fazla kilolarını vermek kişiye bağlıdır. Bu yüzden fazla kilosu olan bir kişi, kalp damar hastalıkları ile karşılaşmamak için fazla kilosunu verebilmekte ve beklenmeyen bir anda istenmeyen durumlara maruz kalmaktan kurtulabilmektedir. Uzmanlar özellikle değiştirilebilir yani bireysel olarak adlandırılan risk faktörlerinde kişilerin dikkat etmesini ve gerekli önlemleri almalarını önermektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
25 Ekim 2013 Cuma - 16:37

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa