Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kan Hücrelerinin Azalması Ne gibi Sorunlar Doğurur


Kemoterapi tedavisinde kan hücrelerinin azalması birtakım sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Kemoterapi tedavisinde kan hücrelerinin azalması birtakım sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Meydana gelen sorunlar vücudun olumsuz bir şekilde etkilenmesini sağlamakta ve bu nedenle hasta genel olarak direnç kaybı yaşamaktadır. Peki, kan hücrelerinin azalması ne gibi sorunlar doğrurur? Daha yakından inceleyelim.

Kan hücrelerinin azalması sonucu oluşan sorunlar nelerdir?

Kan hücrelerinin azalması ile ortaya çıkan sorunlardan biri yorgunluk ve kansızlık olmaktadır. Çünkü kemoterapi kemik iliğinde kırmızı hücre yapma yeteneğini bozmakta ve sonuç olarak oksijen taşınmasını en aza indirgemektedir. Yeterli oksijenin taşınamaması ise dokuların işlevlerini görememesine neden olmaktadır. Bunun sonucunda ise kansızlık ortaya çıkmaktadır.

Diğer yandan kanda pıhtılaşmaların meydana gelmesi trombosit sayısının azalması neden olmaktadır. Bu durum kanama gibi durumların meydana gelmesine olanak sağlamaktadır. Kanama problemlerinin baş göstermesi ardından uzmanlar bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını tavsiye etmektedir.

Bunun yanına kemoterapi, mikroplarla savaşan beyaz hücrelerin yani lökositlerin azalmasına neden olan bir tedavi süreci olmaktadır. Bu nedenle hastaların mikroplara karşı olduğundan daha fazla korunması gerekmektedir. Ayrıca lökosit oranı belirli bir seviyenin altına düştüğünde tedavi süreci lökosit sayısının normal hale geri dönmesine kadar ertelenebilmektedir.

Kemoterapi sürecinde oluşan sorunların her biri için alınması gereken çeşitli önlemler bulunmaktadır. Gerekli koşulların sağlanarak önlemler alınması hastanın karşı karşıya kaldığı sorunlardan kısa zaman içerisinde kurtulmasına olanak sağlamaktadır. Yapılması gereken alınması gereken önlemlerin bilinmesi ve bir an önce harekete geçilmesi olmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 1 kez değerlendirilmiş ve ortalama 4 yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 11:37

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa