Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapi Acıtır Mı?


Kemoterapi kanser hücrelerinin ilaçla yok edilmesi anlamına gelmektedir. Bu nedenle kemoterapi acıtır mı?

Kemoterapi kanser hücrelerinin ilaçla yok edilmesi anlamına gelmektedir. Bu nedenle kemoterapi acıtır mı? sorusu için verilecek cevaplar arasında kullanılan ilaca göre bu durumun farklılık gösterdiğini söylemek mümkün olmaktadır. Kemoterapi kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar farklı şekillerde vücuda alınmaktadır. Bazı ilaçların kullanımı tedavi sürecinde can yakıcı sonuçlar ön plana çıkarabilmektedir.

Kemoterapi tedavisi acıtır mı?

Kemoterapi tedavisi için kullanılan birçok farklı ilaç bulunmaktadır. Bu ilaçlar hastalara farklı yollardan verilmektedir. İlaçların verildiği yollardan biri damardan enjeksiyon aracılığı ile olmaktadır. Hastalar ilaçları damar yoluyla aldıklarında belirli oranda acı hissedebilmektedir. Bu yüzden kemoterapinin zaman zaman acı verdiğini söylemek mümkün olmaktadır. Bunun yanında alınan ilaçların yan etkisi nedeniyle kemoterapinin acı verdiği söylenmektedir. Bilindiği gibi kullanılan birbirinden farklı kemoterapi ilacı bulunmaktadır. Bu ilaçlardan her biri farklı konularda yarar sağladığı gibi aynı zamanda vücutta bulunan farklı bölgelerde yan etkiler göstermektedir. Ortaya çıkan yan etkiler kişinin vücudunda kimi zaman acı hissinin oluşmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle kemoterapi acıtır mı? sorusu için verilebilecek en doğru cevap, zaman zaman evet olmaktadır.

Diğer yandan kullanılan ilaçların gösterdiği yan etkilerden dolayı ortaya çıkan yan etkiler, doktorlar tarafından müdahale edilerek azaltılamaya ve en aza indirgenmeye çalışılmaktadır. Gerekli müdahalelerin yapılması hastanın yaşadığı acının azalmasına yardımcı olmaktadır. Ancak bazı durumlarda zorunlu müdahale nedeniyle kullanılması gerekli olan bir ilacın acı hissini ortadan kaldırmak mümkün olmayabilmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 1 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 11:40

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa