Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapi Hapları Nasıl Kullanılır?


Kemoterapi uygulaması bazen evlerde kullanılabilecek haplar sayesinde yapılmaktadır. Bu durumlarda ise

Kemoterapi uygulaması bazen evlerde kullanılabilecek haplar sayesinde yapılmaktadır. Bu durumlarda ise hapların nasıl kullanılacağının bilinmesi gerekmektedir. Bunun yanında hapların nasıl kullanılacağının iyi bir şekilde anlaşılması ve anlaşılmayan bir taraf olduğunda kesinlikle doktora sorulması tavsiye edilmektedir. Peki, kemoterapi hapları nasıl kullanılır? bu konuda sizlere bilgi vermeye çalışalım.

Kemoterapi haplarının kullanımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kemoterapi tedavisinin evde gerçekleştirildiği yöntemlerden biri olan hap kullanımı, birtakım önemli hususlar dahilinde yapılmaktadır. Bunlardan en önemlisi öncelikle hapların tam olarak nasıl kullanılması gerektiğinin bilinmesi olmaktadır. Hapların kullanımında anlaşılmayan kısımların kesinlikle doktora danışılması gerekmektedir. Ayrıca hapların kullanımı sırasında karşılaşılan herhangi bir yan etkinin ardından kesinlikle doktorla görüşülmesi ve ortaya çıkan yan etkilerin doktora detaylı bir şekilde anlatılması öngörülmektedir.

Diğer yandan hapların evde kullanılması, hastanelerde gerçekleştirilen damardan enjeksiyon yolu ile ilaç alımı kadar önemli olmaktadır. Hapların yanlış kullanımı hayati tehlikelerin meydana gelmesine neden olabilmektedir. Bu yüzden hapların tam olarak doğru kullanımının öğrenilmesi ve tedavi sürecinin olumsuz bir sürece girmemesi oldukça büyük bir önem arz etmektedir.

Kemoterapi tedavisinin haplarla gerçekleştirilmesi oldukça titiz bir kullanım süreci gerektirmektedir. İstenmeyen etkilerin ortaya çıkmaması adına hapların düzenli kullanımı ve bu süreç içerisinde her an doktor ile bağlantıda kalınması uzmanların hastalara verdiği tavsiyeler arasında yer almaktadır. Ayrıca yan etkilerin görülmesi anında bu durumun doktora aktarılması ve gerekli önlemleri almak için geç kalınmaması istenmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 11:54

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa