Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapi İlaçları Nelerdir?


Kemoterapi tedavisinde birbirinden farklı ilaçlar yer almaktadır. Bu ilaçların kullanımı hastanın doktoru

Kemoterapi tedavisinde birbirinden farklı ilaçlar yer almaktadır. Bu ilaçların kullanımı hastanın doktoru tarafından belirlenmektedir. Ayrıca her ilacın belirli konularda yan etkileri olması durumu ilaç değişiminin yapılmasına neden olmaktadır. Bu nedenle ilaçların uzman hekim bilgisi olmadan değiştirilmemesi gerekmektedir.

Kemoterapi ilaçları nelerdir?

Kemoterapi ilaçları oldukça fazla sayıda sektörde yer almaktadır. Her biri kendi içerisinde farklı özelliklere sahip olan ilaçlar, aynı şekilde farklı yan etkiler göstermektedir. Bilinen bazı kemoterapi ilaçları aşağıdaki şekilde karşımıza çıkmaktadır.


-          BCNU (Carmustine)

-          Bleomycin

-          Carboplatin (Paraplatin)

-          Chlorambucil (Leukeran):

-          Cis-platinum

-          Cyclophosphamide (Endoksan)

-          Docetaxel (Taxotere)

-          Doxorubicin (Adriamycin)

-          Etoposide (VP-16, VePesid)

-          5-Flourouracil (5-FU)

-          Fludarabine (Fludara)

-          Gemcitabine (Gemzaar)

Yukarıda belirtmiş olduğumuz her ilaç kendi bünyesinde farklı yan etkiler göstermektedir. Ayrıca ilaçların hastalara veriliş yöntemleri her zaman için farklılık gösterebilmektedir. İlaçların hastalara veriliş şekli ise yine doktorlar tarafından belirlenmektedir. Doktor hastalığın gidişatına göre ilaçları değiştirebildiği gibi kullanılan ilaçlara yenilerini de ekleyebilmektedir.

Kemoterapi ilaçlarının veriliş şekilleri arasında en sık kullanılan yöntem, damardan enjeksiyon yoluyla olmaktadır. İlaçların damar yoluyla verilmesi vücut üzerinde daha hızlı yayılmasına bir an önce etkisini göstermesine olanak sağlamaktadır. Bu nedenle doktorların kemoterapi tedavisinde ilk olarak tercih ettikleri yöntem damar üzerinden enjeksiyon yoluyla ilaç kullanımı olmaktadır. Bunların yanı sıra cilt üzerinden, hap, kapsül ve tablet şekillerinde ilaç kullanımları da mevcuttur.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 12:01

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa