Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapi Kim Tarafından Uygulanır?


Kemoterapi, medikal onkoloji ya da tıbbi onkolojinin alanına giren bir tedavi süreci olmaktadır. Tedaviyi

Kemoterapi, medikal onkoloji ya da tıbbi onkolojinin alanına giren bir tedavi süreci olmaktadır. Tedaviyi gerçekleştirmesi gereken kişiler ise medikal onkologlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanında medikal onkoloji ayrı bir uzmanlık dalı, medikal onkolog ise tümör tedavisi üzerine uzmanlaşmış olan iç hastalıkları uzmanı olarak belirtilmektedir. Kemoterapinin uygulanmasında bu kişiler görev almakta ve hastalığın süreci tamamen medikal onkologlar tarafından takip edilmektedir. Buna göre kemoterapi kim tarafından uygulanır? sorusu için verilecek cevap medikal onkolog olmaktadır.

Kemoterapi tedavisini kimler uygulamaktadır?

Kemoterapi tedavisi bu alanda uzman olan ve uygulamaların tam olarak nasıl gerçekleştirileceğini bilen medikal onkologlar tarafından uygulamaya alınmaktadır. Tedavinin uzman onkologlar tarafından uygulanması hastalığın süreci açısından oldukça önemli bir konumda yer almaktadır. Çünkü oknkologlar, sürecin tam olarak nasıl uygulanması gerektiğini ve karşılaşılan yan etkiler karşısında neler yapılacağını tam olarak bilmektedir. Bu nedenle ciddi bir tedavi süreci olan kemoterapi, hayati açıdan önem taşıması nedeniyle alanında uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir.

Diğer yandan tümör tedavisi yani kemoterapi bir ekip işi olmaktadır. Bu nedenle kemoterapi uygulanan bir merkezde görev alan tüm kişilerin pek çok konuda bilgili olması ve gereken anlarda ne yapacaklarını bilmeleri istenmektedir. Kemoterapi tedavisi gerçekleştirilen bir merkezde tümör cerrahisi konusunda uzman cerrah, radyoterapi ile ilgili radyasyon onkoloğu ve medikal onkoloğun her zaman için bulunması zorunlu görülmektedir


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 2 kez değerlendirilmiş ve ortalama 2 yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 12:09

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa