Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapi Ne Sıklıkla ve Ne Kadar Süre Alınır?


Kemoterapinin uygulanma sıklığı ve süresi hasta ile doğrudan alakalı bir durum olmaktadır. Tedavi sürecinde

Kemoterapinin uygulanma sıklığı ve süresi hasta ile doğrudan alakalı bir durum olmaktadır. Tedavi sürecinde elde edilen sonuçlar ve meydana gelen yan etkiler, süre ve uygulanış sıklığı üzerinde değişikliklerin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Kemoterapi ne sıklıkla ve ne kadar süre alınır? şimdi bu sorunun cevabını arayalım.

Kemoterapi uygulama sıklığı ve süre nedir?

Kemoterapi, genellikle 3 ya da 4 haftalık aralıklarla uygulanmaktadır. Bunun yanında bazı tedavi şemaları bu sürenin hafta 1 ya da 2 kez uygulanması gerektiğini ortaya çıkarabilmektedir. Kemoterapi tedavisinin uygulanmasında hayati önem taşıyan durumlardan biri, öncelikle düzenli bir şekilde yapılması olmaktadır. Bunun yanında yan etkilerin izin verdiği kadar uygulamaların zamanında gerçekleştirilmesi de sürecin olumlu bir şekilde ilerlemesi açısından oldukça önemli bir konumda yer almaktadır.

Diğer yandan uygulama aralıklarının gereksiz bir şekilde uzatılması tümörün gelişimini sürdürmesine ve güçlenmesine şans tanımaktadır. Bu nedenle uygulama aralıklarının gerektiğinden uzun olmaması tavsiye edilmektedir. Ayrıca kemoterapi randevularının ihmal edilmemesi ve doktor tavsiyeleri dışına çıkılmaması başarılı bir tedavisi sürecinin gereklilikleri arasında yer almaktadır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken başka bir husus ise tedavi süreci bünyesinde alınması gereken ilaçların eksiksiz ve zamanında kullanılması olmaktadır.

Kemoterapi uygulamaları ve süreleri tamamen hastanın doktoru tarafından ayarlanması gereken süreçler olmaktadır. Bu nedenle hasta hiçbir şekilde kişisel isteklerine bağlı olarak uygulama ve  sürelerde değişiklik yapmamalıdır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 11 kez değerlendirilmiş ve ortalama 4 yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 12:17

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa